Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie. Wychodzę z pomysłem po ostatnich doświadczeniach w grze. Mianowicie, wprowadzenie coś na wzór Moderatora? gry. Mogłyby to być osoby z ekipy, bądź brane ze specjalnej rekrutacji spośród graczy - obojętnie, wy pewnie będziecie wiedzieć jak to dobrze zrobić. Generalnie takie osoby czuwałyby nad zgodnością rozgrywki na serwerach, płynnością szlaków - ogólnie nad rozgrywką. Może kiedyś byłaby możliwość utworzenia systemu zgłoszeń (przykład: zablokowany przejazd przez AI). Wszyscy dobrze zdają sobie sprawę, że to EA i błędy będą się zdarzać ale sytuacji, gdzie zablokowany był główny szlak przejazdowy i stało po 10 składów było już kilka, a taka osoba mogłaby i  miałaby dostęp do rozwiązywania takich problemów. Podejrzewam, że na pewno znajdzie się ktoś na taką funkcję 😄

• I agree 3
Posted

I owszem, doskonały pomysł. Nie tylko dlatego, że niektórzy gracze potrafią zakorkować szlak swoją niewiedzą i narobić sporego zamieszania zwłaszcza w godzinach szytu, ale też do ewentualnego "zresetowania" zbugowanego AI, który przykładowo zawiesił się i wstrzymał ruch na dobre 15 minut (bo i tak się zdarza czasami, zaraz po przejęciu służby gracza przez AI).

• Like 1
Posted

Jestem jak najbardziej za osobą, która byłaby moderatorem i czuwała nad przepływnością szlaków, ale nie jestem za stworzeniem systemu zgłoszeń bo się zrobi z tego symulatora Skarga Royale znane z Train Driver 2 😂😂

• I agree 4
Posted (edited)
5 godzin temu, Mr JumboJet napisał(a):

Jestem jak najbardziej za osobą, która byłaby moderatorem i czuwała nad przepływnością szlaków, ale nie jestem za stworzeniem systemu zgłoszeń bo się zrobi z tego symulatora Skarga Royale znane z Train Driver 2 😂😂

Chodziło mi o system zgłoszeń w grze.

- Coś na zasadzie: "/raport Zablokowany szlak na DG Ząbkowice, potrzebna pomoc."

A nie na forum na wzór skargi royale xD.

Edited by Creativee.
  • I agree 1
Posted
15 hours ago, Creativee. said:

- Coś na zasadzie: "/raport Zablokowany szlak na DG Ząbkowice, potrzebna pomoc."

Technicznie system zgłoszeń już w grze jest. Trzeba tylko dodać kilka opcji, no i ktoś musi te zgłoszenia jeszcze na bierzaco sprawdzać.

• I agree 1
Posted

Myślę że moderator  dobra sprawa do udrażniania zablokowanych szlaków ,ale nie jestem za moderatorem od karania .W Td było to widoczne wielokrotnie że bany szły za nic i w opinii moderacji Td było jasne wlazisz na nastawni to musisz siedzieć bo jak wyjdziesz nagle bo w realu potrzebny jesteś to ban .Również skargi z kija wzięte bo ktoś coś omyłkowo zrobił .Także oby to moderowanie nie skończyło się tak jak w Td .

• I agree 1
Posted

Moderator, a w zasadzie osoba z takimi uprawnieniami mogłaby mieć możliwość zalogowania się na dowolny posterunek nawet gdy jest on zajęty przez gracza i sprawdzenia jak sobie radzi oraz udzielenia ewentualnej pomocy. Czasami taka pomoc byłaby wielce wskazana zwłaszcza że czasem osoby z mniejszym doświadczeniem po prostu się gubią. Czasami coś klikną nie tam gdzie trzeba i panikują uciekając z posterunku a nie o to chodzi. Chodzi o to by wytłumaczyć.

Również ciekawi mnie jakie by były wymagania bo jeżeli chodzi o posterunki to chętnie bym pomógł 🙂

• I agree 2
Posted
W dniu 27.01.2023 o 22:49, PrykStary napisał(a):

Moderator, a w zasadzie osoba z takimi uprawnieniami mogłaby mieć możliwość zalogowania się na dowolny posterunek nawet gdy jest on zajęty przez gracza i sprawdzenia jak sobie radzi oraz udzielenia ewentualnej pomocy. Czasami taka pomoc byłaby wielce wskazana zwłaszcza że czasem osoby z mniejszym doświadczeniem po prostu się gubią. Czasami coś klikną nie tam gdzie trzeba i panikują uciekając z posterunku a nie o to chodzi. Chodzi o to by wytłumaczyć.

Również ciekawi mnie jakie by były wymagania bo jeżeli chodzi o posterunki to chętnie bym pomógł 🙂

To nie jest głupi pomysł, coś na zasadzie nauczyciela. W PLK PKP chyba jest coś takiego, że najpierw jest się z kimś bardziej doświadczonym w nastawni(no chyba że się mylę to dziwne by było bo zwykle firmy tak robią). 

Posted
W dniu 19.01.2023 o 23:52, Creativee. napisał(a):

A dobra czaję teraz, to jestem za bo to dobry pomysł.

• Like 1
Posted

Moderator w grze na multi -  dobre zamiast reset serwerów , bo jest reset i od nowa walka żeby wrócić na ten sam skład lub dyżurkę   

Moim zdaniem to było by dobre 👍

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy