SIMRAIL Team GoppelPL Posted January 15, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 15, 2023 Dzisiaj podczas jazdy usłyszałem na radiu, że "Sosnowiec się zablokował i trzeba czekać na człowieka, żeby to odkręcił". Jako, że jestem człowiekiem, to przeskoczyłem z Elfa na nastawnię i spotkało mnie to: Ktoś raczył podać przebieg dla pociągu 4114 spod semafora R2 z powrotem do Katowic, jednocześnie jakimś cudem był już podany przebieg od semafora A, przez N2 do U2. Żadnego z widocznych przebiegów, poza wyjazdem spod U2 na tor 1 nie dało się w żaden sposób odwołać. Żaden z obecnych graczy nie był również chętny, żeby przejąć 4114 i pojeździć między semaforami, żeby pozwalniać przebiegi. Do tego pociąg stojący między U2 a R2 blokował przełożenie rozjazdu 51 i cały ruch od Sosnowca Południowego również stał. Szczęśliwie zarówno w Zawodziu jak i w Będzinie byli rozsądni dyżurni i nie wysyłali więcej pociągów, dzięki czemu po wyzerowaniu licznika osi na torze 2 między R2 a U2 puściło utwierdzenie rozjazdu 51, a kiedy po godzinie pojawił się ochotnik na 4114 udało się pojeździć na sygnały zastępcze i odkorkować stację. Pociąg 4114 na odjazd miał 90 minut opóźnienia. Cała ta jazda by nie miała miejsca, gdyby pojawiła się możliwość podyktowania rozkazu na pominięcie semafora R2 i pozwalnianie przebiegów po zwolnieniu się zajętości, ew. "kicknięcia" zablokowanego pociągu, który stał w miejscu przez 1,5 godziny. To powiedziawszy przy okazji ogromne dzięki za świetną współpracę dla dyżurnych z Zawodzia i Będzina, dzięki którym jakoś się udało ten syf posprzątać, było to całkiem satysfakcjonujące. Jest jakaś szansa na sprawdzenie logów nastawni i określenie, kto narobił takiego bałaganu i utrudnienie mu takich działań w przyszłości? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted January 15, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 15, 2023 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts