okles92 Posted January 13, 2023 Share Posted January 13, 2023 Cześć, pomyślałem sobie że może, wzorem TSW, fajnie byłoby móc otworzyć sobie drzwi w trybie chodzenia po pociągu i wyjścia na peron/wejść do składu itp. Obecnie to nie działa, przynajmniej w pendolino. Pozdrawiam, Łukasz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 13, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 13, 2023 Dodamy, jeśli będziemy robić chodzenie po wagonach pasażerskich. Ale tu będzie trochę zabawy, bo nie były tworzone z myślą o otwieraniu drzwi czołowych. Chyba nawet mostki nie są porozkładane. Do samej gry też to nic nie da, bez trybu jazdy jako pasażer, więc ma niski priorytet. Obecnie gracz może otwierać z zewnątrz jedynie drzwi w elfie, gdzie jest to jedyny sposób wejścia do środka. W reszcie pojazdów tylko drzwi służbowe są oskryptowane. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adlol2 Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 (edited) 1 godzinę temu, Stele napisał(a): Dodamy, jeśli będziemy robić chodzenie po wagonach pasażerskich. Ale tu będzie trochę zabawy, bo nie były tworzone z myślą o otwieraniu drzwi czołowych. Chyba nawet mostki nie są porozkładane. Do samej gry też to nic nie da, bez trybu jazdy jako pasażer, więc ma niski priorytet. Obecnie gracz może otwierać z zewnątrz jedynie drzwi w elfie, gdzie jest to jedyny sposób wejścia do środka. W reszcie pojazdów tylko drzwi służbowe są oskryptowane. szkoda 😕 bo naprawdę chciałbym móc sobie pochodzić po wagonach :d jedyną opcją wejścia do wagonów jest wejście gdy jakiś pasażer nam otworzy oprócz wagonów w TLK bo jak pasażer otworzy drzwi i próbujemy wejść coś nas blokuje jakby niewidzialna ściana może przynajmniej do kiedy nie będzie można wchodzić normalnie do wagonów usunięcie tą "niewidzialna ścianę" w wagonach TLK? Edited January 14, 2023 by Adlol2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 14, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 14, 2023 Prędzej dodamy doraźnie w 111a, bo gonienie ludka to exploit i można tam utknąć jak ktoś nas zatrzaśnie. 😉 Jest kolizja wnętrza we wszystkich wagonach? Nie pamiętam na czym to stanęło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted January 14, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 14, 2023 Jak wjechałem na zajęty przez wagony Z1 tor i zatrzymałem się po środku wagonu, to po wstaniu z fotela odbijałem się o siedzenia pasażerów i półki, więc kolizje chyba są 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adlol2 Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 5 godzin temu, Stele napisał(a): Prędzej dodamy doraźnie w 111a, bo gonienie ludka to exploit i można tam utknąć jak ktoś nas zatrzaśnie. 😉 Jest kolizja wnętrza we wszystkich wagonach? Nie pamiętam na czym to stanęło. nie z wagona można wypaść przez ścianę chodzić przez fotele itp. a nawet gdyby nas zatrzasnął wystarczy że klikniemy 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts