mateuszpl570 Posted January 13, 2023 Share Posted January 13, 2023 Jak w temacie. W tutorialu EP07 nie jestem w stanie schować pantografu z klawiatury. Da się to zrobić myszką oczywiście. Działa również podniesienie pantografu z klawiatury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 13, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 13, 2023 Wymaga kompletnej przebudowy systemu sterowania guzikami, by jedna komenda mogła przerzucać stan w obie strony. Jest w planach na przyszłość, ale obecnie nie uznajemy tego za błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pukion Posted January 13, 2023 Share Posted January 13, 2023 Pisałem dokładnie o tym w playtestach, mam nadzieje że w pełnej wersji będzie opcja sterowania całkowicie z klawiatury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek1996 Posted January 13, 2023 Share Posted January 13, 2023 To ja chyba znalazłem podobne z pantografem, że chyba nie rozkłada się w pendolino na pewno przedni, bo niby załączyłem na panelu, aby go rozłożyć, ale nie rozkładał się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 13, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 13, 2023 A Pendolino to swoją drogą nie miał komend klawiszy dopiętych do guzików. Jak włączyłeś myszą, to patrzyłeś na dobry pantograf? On tam ma jeszcze dwa na prąd przemienny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek1996 Posted January 13, 2023 Share Posted January 13, 2023 1 minutę temu, Stele napisał(a): A Pendolino to swoją drogą nie miał komend klawiszy dopiętych do guzików. Jak włączyłeś myszą, to patrzyłeś na dobry pantograf? On tam ma jeszcze dwa na prąd przemienny. Niby były dwa podniesione, ale patrzyłem z drugiej kamery. Nic może ktos zobaczy i zgłosi lub jak jeszcze wejdę to zobaczę dokładnie i najwyżej napiszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 13, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 13, 2023 Pantografy DC są dość daleko od punktu kamery orbitującej. Jak sprawdzałem ostatnio ich animacje, to musiałem przełączyć się na kamerę freefly i gonić pociąg. 😛 Fajnie jakby dało się kiedyś zmieniać punkt ogniskowania tej kamery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts