ArcadioSF Posted January 7, 2023 Share Posted January 7, 2023 W Łazach, po wyjściu z lokomotywy, wpadłem "w peron". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted January 7, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 7, 2023 Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 11, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 11, 2023 Nie udało mi się tego zduplikować. Stanąłem siódemką przy tej krawędzi peronowej w kilku punktach. Zawsze łapało wysiadanie z animacją na wysoki peron (trigeruje się wykryciem kolizji obok drzwi >0.3m nad główką szyny i kończy animację nieco ponad metr nad szyną). Ten w Łazach ma 0.76m. Czy ta sytuacja zaistniała przy użyciu teleportu do kamery chodzonej zewnętrznej a nie interakcją z drzwiami? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcadioSF Posted January 11, 2023 Author Share Posted January 11, 2023 Dokładnie było to tak: po przyjeździe i zatrzymaniu na stacji, wstałem z fotela, podszedłem do drzwi, otworzyłem drzwi i standardowo wyszedłem z lokomotywy, a po animacji wysiadania stałem nie na poziomie peronu tylko na poziomie gruntu znajdującego się pod peronem. Na próbę wszedłem jeszcze raz do lokomotywy i po ponownym wyjściu, w sposób opisany powyżej, znów wylądowałem na poziome gruntu. Po teleportacji i wyjściu z lokomotywy efekt również był taki sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
キャプテン翼 Posted January 11, 2023 Share Posted January 11, 2023 1 godzinę temu, Stele napisał(a): Nie udało mi się tego zduplikować. Stanąłem siódemką przy tej krawędzi peronowej w kilku punktach. Zawsze łapało wysiadanie z animacją na wysoki peron (trigeruje się wykryciem kolizji obok drzwi >0.3m nad główką szyny i kończy animację nieco ponad metr nad szyną). Ten w Łazach ma 0.76m. Czy ta sytuacja zaistniała przy użyciu teleportu do kamery chodzonej zewnętrznej a nie interakcją z drzwiami? Za każdym razem jak wychodzisz, poprzez wstanie z fotela, otworzenie i wyjście przez drzwi, wpada w peron. Pisałem już to kiedyś gdzieś. Tu masz sytuacje z teraz z zawiercia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcadioSF Posted January 11, 2023 Author Share Posted January 11, 2023 (edited) Przed chwilą przyjechałem do Zawiercia i jak napisał wyżej キャプテン翼, wstałem z fotela, otworzyłem drzwi i wyszedłem na peron. Efekt poniżej... Edited January 11, 2023 by ArcadioSF 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukitram Posted January 11, 2023 Share Posted January 11, 2023 Potwierdzam. Wysiadanie przez drzwi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts