Wolf_Man__ Posted January 6, 2023 Share Posted January 6, 2023 Cześć, Podczas gry jako dyżurny na Psarach trafiłem na takie coś, że po włączeniu SZ ( niezależnie od semafora) kolor tła sam się zmienia (po czym po chwili sam wraca do normy). Nie spotkałem się jeszcze z czymś takim, więc dajcie znać czy jest to celowy zabieg czy jakiś nowy błąd (ponieważ w poprzednich wersjach gry nie było czegoś takiego). Sprawdziłem na szybko jeszcze IE-104 i nie znalazłem informacji o czymś takim. Screen dla poglądu. Pozdrawiam Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolf_Man__ Posted January 6, 2023 Author Share Posted January 6, 2023 mały update, na sosnowcu ten same efekt uzyskałem poprzez zerowanie licznika osi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiqq Posted January 6, 2023 Share Posted January 6, 2023 Podczas dyżurowania na stacji Sosnowiec Gł. system LSC zmienia kolor z czarnego na szary, jest to dosyć drażniące w szczególności podczas grania w nocy 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted January 7, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 7, 2023 Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #1254 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #1254 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Faur Posted January 7, 2023 Share Posted January 7, 2023 (edited) Właśnie duży plus za poprawienie tego, moim zdaniem jest to celowy zabieg, bo chyba w ebiscreen w tym momencie trzeba potwierdzić polecenie specjalne, dlatego tło robi się szare. Jest też info o tym w aktualizacji: Ekran dyżurnego ruchu wskazuje teraz stan inicjalizacji polecenia specjalnego Edited January 7, 2023 by Pan Faur 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiqq Posted January 7, 2023 Share Posted January 7, 2023 No tak nie do końca, wyświetla się to losowo, Katowice Zawodzie miały to samo. "Szary motyw" wyświetlał im się bez przyczyny, od kilku minut nic na LCS'ie nic nie robili Link to comment Share on other sites More sharing options...
MavPL Posted January 8, 2023 Share Posted January 8, 2023 Szare tło włącza się tylko przy potwierdzeniu polecenia specjalnego. Nie zaobserwowałem, by jak kolwiek w innym czasie, czy przy innym zabiegu się włączył Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted January 8, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 8, 2023 Do poprawy jest tylko kolor tła oraz brak wyświetlania komunikatu o konieczności potwierdzenia polecenia specjalnego. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Faur Posted January 8, 2023 Share Posted January 8, 2023 13 godzin temu, Matiqq napisał(a): No tak nie do końca, wyświetla się to losowo, Katowice Zawodzie miały to samo. "Szary motyw" wyświetlał im się bez przyczyny, od kilku minut nic na LCS'ie nic nie robili To wrzuć zrzut kiedy tak się dzieję, bo to co wrzuciłeś pokazuje tylko, że pulpit przechodzi w stan inicjacji polecenia specjalnego, więc wszystko jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team inomushis Posted January 9, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 9, 2023 Szare tło + obiekt w ramce to stan inicjalizacji polecenia specjalnego. W kolejnej aktualizacji pojawi się komunikat "Potwierdź polecenie specjalne", a sama inicjalizacja będzie widoczna tylko u dyżurnego, który ją rozpoczął. Kolor szary też został skorygowany 🙂 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts