Pan Faur Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 Cześć Już któryś raz mam sytuacje, że ktoś bawi się w "Kubicę" i wykoleja pociąg 42xxx na rozjeździe nr 51cd. Blokada zostaje wtedy w takim stanie: Żeby ją ściągnąć, muszę od siebie puścić coś na Sz. W międzyczasie czekania na jakiś pociąg 42xxx Sosnowiec Płd. zapytał czy droga dla 24909 jest wolna, wyraziłem zgodę i cisza. Przez 10 min pociąg nie przyjechał, po czym nakazałem mu wstrzymanie wyprawienia tego pociągu, na co Sosnowiec Płd. napisał, że pociąg jest odwołany, Po puszczeniu mu pociągu 42xxx i przywróceniu blokady, zapytał o zgodę na wyprawienie tego 24909 i go normalnie wysłał - gdzie wcześniej go odwołał. Dodam tylko, że kiedyś miałem identyczną sytuacje, Sosnowiec Płd. zapytał czy może coś wysłać na tak samo ustawioną blokadę i po 10 minutach pod semaforem S pojawił się nagle pociąg, który Sosnowiec Płd. musiał wysłać na Sz., więc wygląda na to, że raz może wysłać, a raz nie. Może powodem jest to, że stoi na torze zamkniętym? 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Admin BOT Posted January 4, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 4, 2023 Thank you for reporting this issue! Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Internal Ticket \ Wewnętrzny ticket: https://git.simkol.pl/simkol/unitysim-new/-/issues/1221 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team uetam Posted January 4, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 4, 2023 To że stoi na torze zamkniętym nie ma znaczenia dla symulacji AI - wszystkie pociągi wyprawiane z Sosnowca Południowego jadą z tego właśnie toru. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AtapiCl Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 Ten komunikat o odwolaniu pociagu jest dosc niefortunny, bo tu powinno byc bardziej "pociag xxx zatrzymany". Tak dziala AI. Moze warto ten tekst zmienic? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts