vitas Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 Dla poprawy realności, proponuję poustawiać na niektórych torach odstawczych (np. tych zajętych w Sosnowcu czy Będzinie) wagony bez lokomotyw, może nawet przemieszane z sobą (jakieś składy zdawcze). Czasochłonne to pewnie nie jest, a efekt murowany i natychmiastowy 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Footz Posted January 2, 2023 Share Posted January 2, 2023 O tak, na ta chwile trochu sterylne te stacje sa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loongeron Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 Patrząc na Google Map. Tam prawie wszystko jest również smutne jak w grze teraz. Oprócz dużych stacji rozrządowych jest wystarczająco dużo składów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Footz Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 41 minut temu, Loongeron napisał(a): Patrząc na Google Map. Tam prawie wszystko jest również smutne jak w grze teraz. Oprócz dużych stacji rozrządowych jest wystarczająco dużo składów. Akurat w grze mi się wydaje wszystko czyste i równe, tory prościutkie, perony zmodernizowane 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xevoni Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 (edited) Wiele z tych torów, które są zaznaczone "na czerwono" już po wejściu na posterunek to tory zamknięte lub kompletnie wyłączone z użytku w rzeczywistych warunkach. W tym przypadku właśnie plus dla twórców za skrupulatne urzeczywistnienie warunków pracy. Jeżeli mówimy o urozmajcaniu stacji w różne składy itd. to trzeba najpierw pomyśleć nad możliwością ponownego załączenia manewrów a potem nad planami prac manewrowych itp. Jak na moje oko za dużo roboty, za słaby rezultat - to nie td2. Edited January 5, 2023 by Xevoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert357 - W7 FTW Posted January 5, 2023 Share Posted January 5, 2023 Napisałem w wątku angielskim i tu też napiszę. Najpierw, to trzeba pomyśleć nad optymalizacją, bo już teraz są ścinki podczas ładowania się pociągu który wjeżdża w zasięg renderowania. Już to widzę przy kilkunastu składach stojących na bocznicy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PogromcaCzasu666 Posted January 9, 2023 Share Posted January 9, 2023 W dniu 5.01.2023 o 18:26, robert357 napisał(a): Napisałem w wątku angielskim i tu też napiszę. Najpierw, to trzeba pomyśleć nad optymalizacją, bo już teraz są ścinki podczas ładowania się pociągu który wjeżdża w zasięg renderowania. Już to widzę przy kilkunastu składach stojących na bocznicy. Tutaj masz rację, u mnie największe scinki są jak mija mnie skład który jedzie z naprzeciwka bądź który jedzie torem obok w tym samym kierunku 😅🤣 Co najlepsze obraz idzie płynnie a skład z obok/z przeciwka klatkuje tak jakbym zdjęcia oglądał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barcikowy Posted January 9, 2023 Share Posted January 9, 2023 Jeśli skład obok klatkuje gdy reszta obrazu idzie płynnie to winne będzie tu łącze internetowe gracza. Jak ktoś gra z dużym lagiem, albo łąćzymy się z serwerem z pingiem >200ms to chyba taki może być efekt (aktualizacja pozycji co 0.2 sek). Link to comment Share on other sites More sharing options...
4rtur PL-UK Posted January 9, 2023 Share Posted January 9, 2023 53 minuty temu, Barcikowy napisał(a): Jeśli skład obok klatkuje gdy reszta obrazu idzie płynnie to winne będzie tu łącze internetowe gracza. Jak ktoś gra z dużym lagiem, albo łąćzymy się z serwerem z pingiem >200ms to chyba taki może być efekt (aktualizacja pozycji co 0.2 sek). A jak wytłumaczysz jeśli ktoś ma szybki komputer oraz neta i ma to samo, chyba coś tu nie tak. No nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barcikowy Posted January 9, 2023 Share Posted January 9, 2023 9 godzin temu, 4rtur PL-UK napisał(a): A jak wytłumaczysz jeśli ktoś ma szybki komputer oraz neta i ma to samo, chyba coś tu nie tak. No nie? Tak samo jak to że mam neta 600 mbs co oznacza pobieranie z prędkością 85 megabajtów na sekundę, ale jakoś SimRail pobierał się ze steama raptem z prędkością do 11 megabajtów na sekundę. To jakiego masz neta oznacza tylko prędkość połączenia między twoim usługodawcą, a twoim domem. Po drodze do usługodawcy mogą być korki, 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Footz Posted January 10, 2023 Share Posted January 10, 2023 Swoja droga jedziesz 100km/h a mija cię lewym torem Pendolino z czkawka/przycinkami to trochu wygląda to komicznie 🤪 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts