czubone Posted December 25, 2022 Share Posted December 25, 2022 Dodanie skrótów klawiszowych w trybie dyżurnego ruchu dla: obsługi ekranu monitora pulpitu / ekranu zatwierdzania godzin przyjazdów / telefonu (tzw. szybkie przejście) 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BullRot Posted December 28, 2022 Share Posted December 28, 2022 Ale to nie zepsuje immersji i nie rozleniwi jeszcze bardziej leniwych graczy ? 😄 Właśnie wg mnie to jest zaletá SimRail, te okna i przełączanie się pomiędzy nimi jest intuicyjne i bardzo fajne. W samym TDku trzeba przełączyć się pomiędzy programami i oknami poza grá. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czubone Posted December 30, 2022 Author Share Posted December 30, 2022 (edited) Na większych sceneriach ma to sens - w rzeczywistości zazwyczaj są one [posterunki] obsługiwane przez kilka osób. Chodzi też o to żeby nie generować opóźnień. Przełączanie w TDku jest mało intuicyjne i męczące, to fakt. Szybkie przełączanie może odwzorowywać grupę osób pracujących w tym samym miejscu. Edited December 30, 2022 by czubone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Footz Posted December 31, 2022 Share Posted December 31, 2022 (edited) Właśnie miałem pisać takiego posta ale mnie ubiegłeś, żeby np. klawiszem TAB przeskakiwać między mapką a rozkładem (TAB w ekranie mapki na chwile obecna z niej wychodzi, ale to można tez ESC zrobić). Ogólnie myślałem żeby jeszcze sobie życie ułatwić żeby okna czatu poszczególnych stacji były naniesione na mapkę o ile miejsce pozawala, aby nie trzeba było wychodzić za każdym razem z mapy żeby im cokolwiek zgłosić. Edited December 31, 2022 by Footz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts