Jump to content

Recommended Posts

Posted

Po wejściu aktualizacji przejmowanie sterów przez AI działa moim zdaniem fatalnie. Rozumiem po co to, ale w ten sposób jak teraz działa to jest to bardziej męczące niż usprawniające rozgrywkę. Stoję na stacji przez 7 minut według rozkładu - co minutę muszę ruszać myszką. Wyjście do toalety czy cokolwiek odpada. Proszenie o boczek i szybkie siku, też znów trzeba wyłączać AI. No i to usprawnienie na mało uczęszczanych dyspozytorniach już w ogóle masakra. Pociąg raz na 10 minut i co minutę trzeba machać myszką, bo zaraz AI będzie przerzucać rozjazdy. Widzę za ile mam następny pociąg i robię coś na drugim monitorze to co mniej niż minutę buczek i woła o aktywność. Rozumiem, że ma to zapobiec zatrzymaniu przez gracza pociągu w środku szlaku, albo porzucenie dyspozytorni podczas ruchu na stacji, ale tak jak wspomniałem teraz jest to ultra upierdliwe. Tak samo jak i tak czekamy na godzinę odjazdu, albo po prostu przepuszczamy inne pociągi. Moim zdaniem trzeba to dopracować tak, żeby faktycznie zapobiegało to problemom z grą ale nie czyniło to rozgrywki irytującą. Może wydłużyć czas do co najmniej 3-4 minut, ewentualnie jak droga jest podana to faktycznie do minuty. Jeśli świeci się zielone i ktoś nie rusza się przez 2-3 minuty to okej blokuje, ale po co coś takiego skoro świeci S1? 

• Like 1
  • I agree 2
Posted

Zgadzam się. Jedyne co mogę zasugerować to wyłączyć albo wydłużyć czas przejmowania przez AI podczas stania na semaforze.

Posted

Zgadzam się, nawet na stacjach o większym ruchu komunikat o bezczynności jest upierdliwy. Czas bezczynności powinien się naliczać tylko gdy stoimy przed sygnałem innym niż S1 (maszynista) lub coś stoi na S1 (dyspozytor).

• I agree 1
Posted

Również się podpinam, jadąc sobie na odcinkach gdzie nie muszę się zatrzymywać, włącza mi się powiadomienie że AI przejmie za chwilę kontrolę ponieważ mam idealnie ustawioną prędkość i w zasadzie nic nie muszę robić. To trochę jakby kolejny czuwak został dodany i jest to dosyć irytujące. Jak dla mnie zbyt szybko się aktywuje.

Posted
Godzinę temu, Pukion napisał(a):

Również się podpinam, jadąc sobie na odcinkach gdzie nie muszę się zatrzymywać, włącza mi się powiadomienie że AI przejmie za chwilę kontrolę ponieważ mam idealnie ustawioną prędkość i w zasadzie nic nie muszę robić. To trochę jakby kolejny czuwak został dodany i jest to dosyć irytujące. Jak dla mnie zbyt szybko się aktywuje.

dokładnie tak

• I agree 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy