JakCiu19 Posted December 19, 2022 Share Posted December 19, 2022 Proponuję zmianę wysokości dzwięków na TRAXXie lub dodanie opcji zmiany ich. Problem polega na tym że dzwięk pracy loka jest bardzo wysoki i po prostu bolą od niego uszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BullRot Posted December 21, 2022 Share Posted December 21, 2022 A jechales prawdziwym Traxxem albo ogladales filmik z cabview czy cos w tym stylu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakCiu19 Posted January 7, 2023 Author Share Posted January 7, 2023 Tak, oglądałem cabinview i niebyło tego pisku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted January 8, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 8, 2023 Cabview raczej mają mikrofon skierowany do przodu, a wszelkie melodyjki z napędu słychać za plecami. Mi w Traxxie wręcz brakuje jeszcze kilku dźwięków pracy napędu, jak np. brzęczenia przetwornicy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert357 - W7 FTW Posted January 8, 2023 Share Posted January 8, 2023 Problem z Traxxowymi dźwiękami jest taki, że są po prostu za głośne w porównaniu do EU07 czy Elfa w grze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team GoppelPL Posted January 8, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 8, 2023 EU07 nie jeździłem, ale Elf w kabinie jest zdecydowanie za cichy, to Traxx wydaje się być odpowiedniej głośności. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
barman_2000 Posted January 10, 2023 Share Posted January 10, 2023 EU07 jest głośna i to bardzo, w symulatorze jest zbyt cicho w kabinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakCiu19 Posted January 11, 2023 Author Share Posted January 11, 2023 Nie chodzi mi o głośność tylko o częstotliwość tych dzwięków. Aparatura z maszynowni po prostu piszczy i być może tak też jest w prawdziwych TRAXXach ale ja mam wrażliwy słuch i bolą od tego uszy. Doceniłłbym jakąś opcję umożliwiającą zmianę tonu tych dzwięków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Stele Posted January 11, 2023 SIMRAIL Team Share Posted January 11, 2023 Odstrojenie częstotliwości sampli w runtime nie jest problemem, ale nie wiem jak by to miało być wyprowadzone do ustawień. Może opcjonalny filtr dolnoprzepustowy na cały mikser dźwięków pojazdu? Wtedy górnoprzepustowy ucinający część basów można by zapiąć pod analogiczny warunek. Doraźnie mogę tylko polecić pogrzebać w sterowniku audio i nałożyć korektor wysokich częstotliwości. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominpiano Posted January 11, 2023 Share Posted January 11, 2023 Można użyć filtru gaussowskiego lub okna Kaisera który bardzo dobrze obcina częstotliwości i szybki jest dosyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts