Jump to content

Recommended Posts

Posted

Proponuję zmianę wysokości dzwięków na TRAXXie lub dodanie opcji zmiany ich. Problem polega na tym że dzwięk pracy loka jest bardzo wysoki i po prostu bolą od niego uszy.

• 3 weeks later...
  • SIMRAIL Team
Posted

Cabview raczej mają mikrofon skierowany do przodu, a wszelkie melodyjki z napędu słychać za plecami. Mi w Traxxie wręcz brakuje jeszcze kilku dźwięków pracy napędu, jak np. brzęczenia przetwornicy. 

• I agree 1
  • SIMRAIL Team
Posted

EU07 nie jeździłem, ale Elf w kabinie jest zdecydowanie za cichy, to Traxx wydaje się być odpowiedniej głośności. 

• I agree 1
Posted

Nie chodzi mi o głośność tylko o częstotliwość tych dzwięków. Aparatura z maszynowni po prostu piszczy i być może tak też jest w prawdziwych TRAXXach ale ja mam wrażliwy słuch i bolą od tego uszy. Doceniłłbym jakąś opcję umożliwiającą zmianę tonu tych dzwięków.

• SIMRAIL Team
Posted

Odstrojenie częstotliwości sampli w runtime nie jest problemem, ale nie wiem jak by to miało być wyprowadzone do ustawień. Może opcjonalny filtr dolnoprzepustowy na cały mikser dźwięków pojazdu? Wtedy górnoprzepustowy ucinający część basów można by zapiąć pod analogiczny warunek. Doraźnie mogę tylko polecić pogrzebać w sterowniku audio i nałożyć korektor wysokich częstotliwości.

• Thanks 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy