Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich i proszę wybaczyć jakość tłumaczenia, ponieważ korzystam z narzędzia do przekładu. Chciałbym, aby ktoś wyjaśnił sytuację, która przydarzyła mi się w zeszłym tygodniu na serwerze PL3. Zazwyczaj nie gram tam zbyt często ze względu na barierę językową, choć staram się pisać po angielsku, by komunikować się z kontrolerami, gdy wymaga tego sytuacja.
Przechodząc do sedna: prowadziłem pociąg Pendolino i po przyjeździe na stację Opoczno Południe napotkałem sygnał „stój” (czerwone światło). Wcześniej widziałem sygnał ostrzegawczy (pomarańczowe światło), więc zapytałem dyżurnego ruchu, czy tor jest wolny. W odpowiedzi usłyszałem numer mojego pociągu oraz skrót „DLA” – nie wiem, co on oznacza. Zatrzymałem się przed czerwonym sygnałem na wjeździe na stację. Czekałem około 6–7 minut bez otrzymania zezwolenia na jazdę, podczas gdy dyżurny trzykrotnie pytał mnie o to samo (np. „1411 DLA?”). Nie wiedząc, o co chodzi, odpowiadałem po prostu „OK” i czekałem; przy trzecim pytaniu zostałem wyrzucony z serwera. Stałem w miejscu i – o ile widziałem – w pobliżu nie było żadnego ruchu. Nie otrzymałem też sygnału zezwalającego na przejazd mimo czerwonego światła. Szczerze mówiąc, nie rozumiem, dlaczego zostałem wyrzucony. Dzięki i pozdrawiam.

Posted

Uraziłeś honor dumnego mikola. Tego nie wolno robić. Masz znać na pamięć wszystkie komendy i kolejność zgłaszania. Poza tym do dyżurny powinien dostać bana za złośliwe wstrzymywanie ED250.

Niektórzy mają po prostu za długie kołki osikowe w d...

• I agree 3
Posted

Tak. Właśnie dlatego o to zapytałem – miałem wątpliwości, ponieważ staram się robić wszystko poprawnie, niezależnie od serwera, na którym gram, i zazwyczaj próbuję komunikować się po angielsku, jako że prawie każdy zna ten język przynajmniej w stopniu podstawowym. Dlatego też pytałem o sytuację, w której mój pociąg ED250 został zatrzymany bez wyraźnego powodu; skończyło się na tym, że to *ja* – mimo poprawnej jazdy – zostałem wyrzucony z serwera, podczas gdy kontroler nie poniósł żadnych konsekwencji za bezpodstawne zatrzymanie mnie i wpisanie w czacie ciągu cyfr oraz skrótów w Waszym języku, których nie byłem w stanie przetłumaczyć nawet przy użyciu translatora. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

Posted
4 godziny temu, Matys napisał(a):

Uraziłeś honor dumnego mikola. Tego nie wolno robić. Masz znać na pamięć wszystkie komendy i kolejność zgłaszania. Poza tym do dyżurny powinien dostać bana za złośliwe wstrzymywanie ED250.

1. Dyżurny nie ma narzędzi żeby kogokolwiek wyrzucić z serwera.  Tylko administracja. Jest jakiś promil szans że moderator był jako gracz na nastawni. Ale to nadal moderator. Może to zrobić. 

2. Nie wiesz dlaczego dyżurny  nie podawał wjazdu dla pendo. Ale już wiesz że złośliwie i specjalnie

3. Może przebiegi były kolizyjne i administracja usunęła składy. To samo było wczoraj na Starzynach że troll dał składy na kolizje i usuwali składy nawet z graczami w środku, 

4. Nie masz dowodów, nie wiesz jak było ale wiesz że złośliwy mikol z multi skrzywdził niewinnego gracza. 

5. Nieznajomość języka polskiego szkodzi na pl3. Życie.  Jest wielu graczy zagranicznych którzy uczą się polskich słówek, tłumaczą sobie na bieżąco. I dają radę jakoś. 

Posted

Tylko, że 1411 nie ma PH/PT w Opocznie więc nie wiem w czym problem był. To nie Włoszczowa czy Psary na których występuje realne krzyżowanie ruchu. Poza tym EIC Premium ma najwyższy priorytet na PKP więc to na dyżurnym spoczywał obowiązek udrożnienia ruchu.

Gość widać, że korzysta z translatora. Potwierdził parę razy komendę "OK" i nie wiem w czym problem był na dyżurce. Kolejne dzikie akcje.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy