1814 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Witam wszystkich i proszę wybaczyć jakość tłumaczenia, ponieważ korzystam z narzędzia do przekładu. Chciałbym, aby ktoś wyjaśnił sytuację, która przydarzyła mi się w zeszłym tygodniu na serwerze PL3. Zazwyczaj nie gram tam zbyt często ze względu na barierę językową, choć staram się pisać po angielsku, by komunikować się z kontrolerami, gdy wymaga tego sytuacja. Przechodząc do sedna: prowadziłem pociąg Pendolino i po przyjeździe na stację Opoczno Południe napotkałem sygnał „stój” (czerwone światło). Wcześniej widziałem sygnał ostrzegawczy (pomarańczowe światło), więc zapytałem dyżurnego ruchu, czy tor jest wolny. W odpowiedzi usłyszałem numer mojego pociągu oraz skrót „DLA” – nie wiem, co on oznacza. Zatrzymałem się przed czerwonym sygnałem na wjeździe na stację. Czekałem około 6–7 minut bez otrzymania zezwolenia na jazdę, podczas gdy dyżurny trzykrotnie pytał mnie o to samo (np. „1411 DLA?”). Nie wiedząc, o co chodzi, odpowiadałem po prostu „OK” i czekałem; przy trzecim pytaniu zostałem wyrzucony z serwera. Stałem w miejscu i – o ile widziałem – w pobliżu nie było żadnego ruchu. Nie otrzymałem też sygnału zezwalającego na przejazd mimo czerwonego światła. Szczerze mówiąc, nie rozumiem, dlaczego zostałem wyrzucony. Dzięki i pozdrawiam.
Matys Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Uraziłeś honor dumnego mikola. Tego nie wolno robić. Masz znać na pamięć wszystkie komendy i kolejność zgłaszania. Poza tym do dyżurny powinien dostać bana za złośliwe wstrzymywanie ED250. Niektórzy mają po prostu za długie kołki osikowe w d... 3
1814 Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Tak. Właśnie dlatego o to zapytałem – miałem wątpliwości, ponieważ staram się robić wszystko poprawnie, niezależnie od serwera, na którym gram, i zazwyczaj próbuję komunikować się po angielsku, jako że prawie każdy zna ten język przynajmniej w stopniu podstawowym. Dlatego też pytałem o sytuację, w której mój pociąg ED250 został zatrzymany bez wyraźnego powodu; skończyło się na tym, że to *ja* – mimo poprawnej jazdy – zostałem wyrzucony z serwera, podczas gdy kontroler nie poniósł żadnych konsekwencji za bezpodstawne zatrzymanie mnie i wpisanie w czacie ciągu cyfr oraz skrótów w Waszym języku, których nie byłem w stanie przetłumaczyć nawet przy użyciu translatora. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
Recommended Posts