IR45 Posted February 13 Posted February 13 Po powtórnej zmianie kabiny w CD 163 nie uruchamia się radio. Wyłączam kabinę według instrukcji z wiki. Zmieniam kabinę i wszystko jest OK. Ponownie wyłączam i zmieniam kabinę. Wszystko poza radiem działa poprawnie. Nie działają ani przyciski na radiu ani zmapowany klawisz do uruchamiania. Próbowałem na dwóch różnych scenariuszach do dwóch różnych twórców, na obu to samo.
SIMRAIL Team Admin BOT Posted Wednesday at 05:11 PM SIMRAIL Team Posted Wednesday at 05:11 PM Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #4316 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #4316
SIMRAIL Team Stele Posted 19 hours ago SIMRAIL Team Posted 19 hours ago Możesz opisać szerzej wykonywane czynności? Albo podlinkować tą instrukcję? Zespawnowałem zimną skodę, włączyłem baterie, włączyłem radio. Pobiegałem między kabinami. Pokręciłem też aktywacją kabin. Za każdym razem żółty guzik włącznika działał bez problemu. Idea jest taka, że jeśli włączysz radio w jednej kabinie i nie dotykasz manipulatora w drugiej, radio w pierwszej powinno pozostać włączone. Jeśli włączysz w drugiej, wyłącza się w pierwszej. Włączysz w pierwszej, wyłącza się w drugiej. Tylko jedno może być aktywne w tym samym czasie. Pod maską to jest jedno radio z jednym skryptem ekranu. Iluzja działała jak nie było maszynowni i się teleportowałeś między kabinami jak w siódemce. Z szybą w drzwiach wychodzi trigger łapiący zmianę kabiny i przełączający stany ekranów dopiero po wejściu do przeciwnej kabiny.
IR45 Posted 8 hours ago Author Posted 8 hours ago Zastosowałem procedurę dokładnie tak jak na jest to opisane na Wiki: https://wiki.simrail.eu/Vehicles/Poland/Trains/Locomotives/71E (Change cabins na samym dole). Czyli tak: - rozpoczynam manewry w pierwszej kabinie - wyłączam kabinę według instrukcji - przechodzę (nie teleportuję się tylko przechodzę) do drugiej kabiny - uruchamiam kabinę według instrukcji (radio działa) - kolejne manewry - wyłączam drugą kabinę - przechodzę z powrotem do pierwszej kabiny - uruchamiam kabinę i radio nie uruchamia się.
Recommended Posts