K4smo Posted yesterday at 07:23 AM Posted yesterday at 07:23 AM Ostatnio uruchomiłem tą grę mając nadzieję, że ostatnie poprawki umilą mi granie i co i nic... Nadal stare błędy od powstania gry nie wyeliminowane, poprawione. Temat znów ponownie otwierany, wałkowany. Tylko wymienie "część",a i tak myślę że pisze w niebo Nadal problemy z oświetleniem. Jak to jest możliwe, że screenshoty zapowiadające poprawki tak ślicznie wyglądają, a jak uruchamia się grę nadal widzę jakbym żył na planecie w której dziura ozonowa jest tak silna, że oczy bolą. W kabinie za dnia powinno używać się dobrych okularów przeciwsłonecznych. I tu prośby, aby może takie zaprogramować i dodać do gry?. Mamy teraz zimę, a ja jeżdże w lecie. Cieniowanie też pozostawia dużo życzenia, z pewnością nie wygląda tak jak na Discordzie, na kanale "Sneak peak". Noc i światła rzucane przez pociąg czy pociąg nadjeżdżający. Wiadomo, brak odpowiedniej łuny co powoduje iż nie widać nic. Stacje i ich lampy na każdej działają tak samo, w tych samych odstępach i z tymi samymi żarówkami. Dźwięki, nadal totalna porażka. W "siódemce", wiadomo jak potrafią one przycinać, zacinać się, czy pojawić się na samym końcu wybranej akcji. Efekt magnetystycznego echa przy pracy kompresora, każdy słyszał. Nie ma klimatu na zewnątrz tylko mały świst czegoś co nas otacza. Używając zewnętrznej kamery na peronach w ogóle nie czuje się immersji jakby było się na peronie. Dźwięki są jakoś wyciszone, zapętlone i puste. Odgłosy hamujących składów, czy Rp1 w zewnętrznym otoczeniu - w ogóle nie dają tego co powinny; powiedzmy. Spaki FPS, jak były nadal są, nie ważne jaką konfigurację komputera używasz. DLSS w Unity to jakaś kpina, a miała być rewolucja. Lagi, też są oczywiście, jak były. Zacinający się skład, który obok na przejeżdża to norma, a jak jeszcze dziecko-maszynista zacznie na ciebie trąbić nam koncert bo nas widzi - no to już nie wiesz czy przypadkiem nacisnąć ALT+F4. Pasażerowie i ich powiedzmy AI. Temat wałkowany od powstania a nadal nie potrafią znaleźć drzwi i stoją w kolejce jak do mięsnego. Trzeba odjeżdżać, to dobrze że nie wchodzą pod koła a odwracają się i idą nie wiadomo gdzie. Masa tych samych kreatur, bez walizek, bez grup, bez dzieci, same wydmuszki, które udają niby żywy świat. Za to mamy poprawki wymiany okien na stacji czy, częste naprawy budynków co update, poprawki płyt przejazdowych oraz np., ograniczenie renderowania oświetlenia lamp na biurku itd itd.... Mamy też nowy nową zawartość w postaci nowego modelu, ale nie będę o nim komentował bo go nie posiadam, z czystych przyczyn. Pozdrawiam
SIMRAIL Team Admin BOT Posted 5 hours ago SIMRAIL Team Posted 5 hours ago Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Recommended Posts