patwrobel Posted Friday at 07:47 PM Posted Friday at 07:47 PM Zrobiłem pociąg Pendolino z przebiegiem WSD_B -> WSD_K1 a pociąg po wjechaniu w peron jedzie dalej bez zatrzymania. Przejeżdża na czerwonym i jedzie na kolizje z innym składem. Sytuacja zdarzyła się już 2 razy. Niestety jak włączam tryb debug i startuje sobie bezpośrednio ze Wschodniej to tego nie ma, ale jak jadę w całym scenariuszu to już miałem to 2 razy. Wydaje mi się że chodzi konkretnie o semafor K1 przy peronie. Kod tworzący skład: Cytat WaitForRoute("WSD_B", "WSD_K1", VDOrderType.TrainRoute); --Wjazd dla EIP_WarszawaGdynia Coroutine(function () WaitForSwitchPosition("WSD_34b", false); end); CreateRandomLocomotive_DriveSpeed( "$ WZD-EIP_WarszawaGdynia", 40, "WSD_B", 10, ISS_Trains.Pendolino, 1, true, "+1 IC\\EIP_WarszawaGdynia.xml", function (trainset) LOCAL.AiTrains.WS.EIP_WarszawaGdynia = trainset end ); Sleep(15); WaitForTrainAlmostStopped(LOCAL.AiTrains.WS.EIP_WarszawaGdynia); WaitForResult(function () return LOCAL.AiTrains.WDC__RL_LotniskoModlin == nil end); WaitForRoute("WSD_K1", "WSD_W1kps", VDOrderType.TrainRoute); --Wjazd dla EIP_WarszawaGdynia DespawnTrainAtSignal(LOCAL.AiTrains.WS.EIP_WarszawaGdynia, "WPT_B", 1000); dodam że linijka jeszcze nie poszła "WSD_K1", "WSD_W1kps" bo na semaforze było S1.
SIMRAIL Team Admin BOT Posted 17 hours ago SIMRAIL Team Posted 17 hours ago Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #4190 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #4190
patwrobel Posted 10 hours ago Author Posted 10 hours ago (edited) Możliwe ze problem był przez zdublowaną nazwę pociągu co mogło powodować złe działanie BOTa, ale najlepiej jeszcze prośba o zweryfikowanie Edited 10 hours ago by patwrobel
Recommended Posts