Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zrobiłem pociąg Pendolino z przebiegiem WSD_B -> WSD_K1 a pociąg po wjechaniu w peron jedzie dalej bez zatrzymania. Przejeżdża na czerwonym i jedzie na kolizje z innym składem.
Sytuacja zdarzyła się już 2 razy. Niestety jak włączam tryb debug i startuje sobie bezpośrednio ze Wschodniej to tego nie ma, ale jak jadę w całym scenariuszu to już miałem to 2 razy.

Wydaje mi się że chodzi konkretnie o semafor K1 przy peronie.

Kod tworzący skład:

Cytat

WaitForRoute("WSD_B", "WSD_K1", VDOrderType.TrainRoute);                                                                --Wjazd dla EIP_WarszawaGdynia
    Coroutine(function ()
        WaitForSwitchPosition("WSD_34b", false);
    end);
    CreateRandomLocomotive_DriveSpeed(
        "$ WZD-EIP_WarszawaGdynia", 40, "WSD_B", 10, ISS_Trains.Pendolino, 1, true, "+1 IC\\EIP_WarszawaGdynia.xml",
        function (trainset) LOCAL.AiTrains.WS.EIP_WarszawaGdynia = trainset end
    );
    Sleep(15);
    WaitForTrainAlmostStopped(LOCAL.AiTrains.WS.EIP_WarszawaGdynia);
    WaitForResult(function () return LOCAL.AiTrains.WDC__RL_LotniskoModlin == nil end);
    WaitForRoute("WSD_K1", "WSD_W1kps", VDOrderType.TrainRoute);                                                            --Wjazd dla EIP_WarszawaGdynia
    DespawnTrainAtSignal(LOCAL.AiTrains.WS.EIP_WarszawaGdynia, "WPT_B", 1000);

dodam że linijka jeszcze nie poszła "WSD_K1", "WSD_W1kps" bo na semaforze było S1.

Posted (edited)

Możliwe ze problem był przez zdublowaną nazwę pociągu co mogło powodować złe działanie BOTa, ale najlepiej jeszcze prośba o zweryfikowanie

Edited by patwrobel
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy