Serek_wiejski Posted December 26, 2025 Posted December 26, 2025 (edited) Witam, Zacząłem dzisiaj prace nad tablicą odjazdów i przyjazdów do simraila, tablica jest inspirowana tą z train driver 2 (tutaj link: https://tablice-td2.web.app/). Używa oficjalnego api simraila. Obecnie tablica wyświetla rozkład dla konkretnej stacji i serwera. Wyświetla nie wiem nawet jak długą listę tych pociągów (nie liczyłem) Oprócz wyświetlania rozkładu jazdy strona będzie miała zapowiedzi głosowe takie jak na stacji, aby poczuć magię gry tak jak ją poczuć mogą maszyniści za pomocą swoich zapowiedzi głosowych. Jeżeli ktoś ma propozycje co może być jeszcze wyświetlane to zapraszam do dyskusji. Jeżeli zauważycie jakieś błędy albo jakieś usprawnienia które można zrobić to zapraszam do dyskusji. Link do strony: https://simrailprotimetable.42web.io/ [EDIT] Chwilowo nie działa proxy.php ale staram się naprawić [EDIT 09.01.2026] Strona już działa Aktualizacja 09.01.2026 Lista zmian: Naprawa błędu proxy Dodanie zapowiedzi głosowych (na razie w fazie rozwoju) Tablica wyświetla 10 kolejnych pociągów Przewidziane przyszłe zmiany: Polepszenie zapowiedzi Zmiana lekka grafiki Optymalizacja strony Naprawy błędów (prosiłbym Was tutaj o zgłaszanie błędów związanych z tą aplikacją internetową) Aktualizacja 21.01.2026 Lista zmian: Zmiana grafiki (teraz w końcu przypomina to co miało przypominać) Lekka zmiana zapowiedzi (teraz możesz dostosować prędkość oraz lektora) Dodano gong przed zapowiedzią Naprawiono błąd nie wczytującej się tablicy dla serwera pl1 Dodano zegar Dodano osobną zakładkę przyjazdów i odjazdów znajdującą się w ustawieniach Od teraz wyświetlane jest opóźnienie na czerwono Jeżeli o czymś zapomniałem to wybaczcie 😁 Przewidziane przyszłe zmiany: Ulepszenie zapowiedzi Optymalizacja strony Naprawy błędów Wybór z listy rozwijanej stacji oraz serwerów Nowa ikona strony Aktualizacja 22.01.2026 Lista zmian: Lekka optymalizacja strony Dodano wybór z listy rozwijanej stacji stacji i serwerów Nowa ikona strony Uwaga!!! Po każdej aktualizacji zalecane jest odświeżenie okna przez skrót klawiaturowy Ctrl+F5 To wszystko na teraz: Serek_wiejski🧀 Edited Friday at 08:12 AM by Serek_wiejski Aktualizacja 1 1
Michu 10 Posted January 12 Posted January 12 (edited) Formuły zapowiedzi do poprawy: usunięcie zapowiadania numeru pociągu zamiast MPE itp. niech czyta pociąg intercity/TLK poprawić zapowiadanie torów i peronów formuły zapowiedzi w instrukcji https://www.plk-sa.pl/files/public/user_upload/pdf/Reg_przydzielania_tras/Regulamin_2014_2015/11.08.2015/P_14-15_Z_2.4A.1_w.0.pdf i niech zapowiada minute/dwie przez planowanym przyjazdem Edited January 12 by Michu 10 1
FHA Posted January 18 Posted January 18 (edited) Gratuluję projektu i powodzenia w dalszym rozwoju 🤙 Ze zmian, które bym wprowadził - wybór z listy dostępnych serwerów oraz stacji - poprawienie zapowiedzi np. dostaję komunikat, że pociąg wjedzie w peron kiedy on już tam stoi z minutę. Edited January 18 by FHA
Serek_wiejski Posted Monday at 05:16 PM Author Posted Monday at 05:16 PM @bartbus jeżeli chodzi o ten komunikat to według tego co sprawdziłem u mnie nie pokazuje się ten komunikat, ale zbadam przyczynę oprócz tego jedyną rzeczą która wpada mi do głowy jest to że źle wpisałeś stacje. Każdą stację należy wpisać z dużej litery. Natomiast @FHA wybór z listy dostępnych serwerów oraz stacji postaram się zrobić a jeżeli chodzi o tą zapowiedź to też się postaram naprawić aczkolwiek to jest prawdopodobnie problem tego że api simrail nie odświeża się tak szybko @Michu 10 postaram się zmienić zapowiedzi według linku który podałeś i dzięki za niego bo ułatwi mi pracę😁 I tak na koniec chciałbym podziękować Wam chłopaki za pomoc w rozwoju projektu Serek_wiejski 🧀
FHA Posted yesterday at 09:28 AM Posted yesterday at 09:28 AM (edited) Teraz wygląda o wiele lepiej 🙂 Edited 21 hours ago by FHA
Recommended Posts