patwrobel Posted December 22 Posted December 22 Jak ładuję rozkład przy użyciu Offset to nie pojawiają się kanały radiowe na rozkładzie: użycie kodu LUA: local timetableStorage = LoadTimetableFromFile(aTimetable); timetableStorage = timetableStorage.Offset(timetableOffset); aTrainset.SetTimetable(timetableStorage, aIsAtTheStation); jeżeli zakomentuję linijkę z Offset wówczas działa: local timetableStorage = LoadTimetableFromFile(aTimetable); --timetableStorage = timetableStorage.Offset(timetableOffset); aTrainset.SetTimetable(timetableStorage, aIsAtTheStation); Efekt: Sprawdzone również na wersji next - ten sam efekt PS. Można przy okazji dodać możliwość edycji lub chociaż wyrzucania WayPointów -> chodzi mi o sytuację: mam rozkład Łódź - Warszawa i chcę od Grodziska załadować tylko ten sam rozkład. Po funkcji LoadTimetableFromFile chciałbym usunąć X WayPointów z obiektu i dopiero przekazać do SetTimetable. Tak jak działa funkcja Offset poproszę dodać funkcję RemoveWayPoints z argumentem X gdzie X oznacza ilość elementów do usunięcia.
SIMRAIL Team Admin BOT Posted 20 hours ago SIMRAIL Team Posted 20 hours ago Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #4147 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #4147
Recommended Posts