wyskass Posted December 12 Posted December 12 (edited) To może subiektywne, ale głosy w nowoczesnych lokomotywach so dla mnie męczące i nie naturalne. Stare EN57/71, EU/EP07, ET22 so bardzo dobre. Nowoczesne lokomotywy nie powinny być głośniejsze i denerwujące. Czy komuś się udało zmienić glosy w grze, wymianą Unity assets? W którym pliku można znaleźć dźwięki? 1. Pendolino ma regularne loop co ma być widocznie związane z szynami ale jest nie naturalnie regularne i jak młot w bęben. Nigdy nie zanika i jest bardzo męczące, można zwariować. Trudno ignorować ale próbuje bo lubię Pendolino i jeżdżę troche zły. 2. Dragon, jest bardzo głośny szum, który nie wiadomo czy wiatr, czy szyny, czy co? Jest prymitywny biały szum, i dodatkowo nagle losowo przerywany nienaturalnie. I podobnie do Pendo, na odcinkach Katowic, na widocznie nierównych czynach, głos jest jakby upuszczać kawałek metalu na plastikowe wiadro i się odbija.. Taki sam regularny głos też można zwariować. ET22 w tych samych miejscach, wydaje się realistyczny ale przyjemny i naturalny. 3. Traxx, jeden statyczny wysoki ton może realistyczny ale okropnie denerwujące piszczy. W tym przypadku, chociaż mogę użyć EQ, bo ciągły, na specyficzne częstotliwości i eliminować. Dziwi mnie że te starsze lokomotywy mają bardzo dobre głosy a te nowoczesne, jakby leniwie wykończone i pospieszone. Nie mówię że są ogólnie nie dobre, tylko te specyficzne głosy są bardzo utrudniające. Po prostu nie mogę wytrzymać nimi jeździć, a chciał bym, częściej. Edited December 12 by wyskass 2 1 1
wyskass Posted yesterday at 04:37 AM Author Posted yesterday at 04:37 AM (edited) Rozwiązałem sobie większość tych problemów. Głos output rzucony przez Equalizer APO, is po analizie spektrografu nagrania, ustawiłem filtry częstotliwości, które eliminują prawie ekskluzywnie to co mnie denerwuje. W Traxx nie ma pisku na 1900 Hz, a w Pendolino kompletnie eliminuje walenie powyżej 120 kph na 500, 64 i 72 Hz. Można po prostu włączyć i wyłączyć jak potrzeba. Edited yesterday at 04:38 AM by wyskass
Xawes Posted yesterday at 08:13 AM Posted yesterday at 08:13 AM (edited) co do ET22, wyciszające się dźwięki gdy używa się nastawnika z Shiftem BYK.mp4 Edited yesterday at 08:15 AM by Xawes 1
Recommended Posts