Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

To może subiektywne, ale głosy w nowoczesnych lokomotywach so dla mnie męczące i nie naturalne. Stare EN57/71, EU/EP07, ET22 so bardzo dobre. Nowoczesne lokomotywy nie powinny być głośniejsze i denerwujące. Czy komuś się udało zmienić glosy w grze, wymianą Unity assets? W którym pliku można znaleźć dźwięki? 

1. Pendolino ma regularne loop co ma być widocznie związane z szynami ale jest nie naturalnie regularne i jak młot w bęben. Nigdy nie zanika i jest bardzo męczące, można zwariować. Trudno ignorować ale próbuje bo lubię Pendolino i jeżdżę troche zły. 

2. Dragon, jest bardzo głośny szum, który nie wiadomo czy wiatr, czy szyny, czy co? Jest prymitywny biały szum, i dodatkowo nagle losowo przerywany nienaturalnie. I podobnie do Pendo, na odcinkach Katowic, na widocznie nierównych czynach, głos jest jakby upuszczać kawałek metalu na plastikowe wiadro i się odbija.. Taki sam regularny głos też można zwariować. ET22 w tych samych miejscach, wydaje się realistyczny ale przyjemny i naturalny.

3. Traxx, jeden statyczny wysoki ton może realistyczny ale okropnie denerwujące piszczy. W tym przypadku, chociaż mogę użyć EQ, bo ciągły, na specyficzne częstotliwości i eliminować.  

Dziwi mnie że te starsze lokomotywy mają bardzo dobre głosy a te nowoczesne, jakby leniwie wykończone i pospieszone. Nie mówię że są ogólnie nie dobre, tylko te specyficzne głosy są bardzo utrudniające. Po prostu nie mogę wytrzymać nimi jeździć, a chciał bym, częściej. 

Edited by wyskass
  • I disagree 2
  • Confused 1
  • I agree 1
Posted (edited)

Rozwiązałem sobie większość tych problemów. Głos output rzucony przez Equalizer APO, is po analizie spektrografu nagrania, ustawiłem filtry częstotliwości, które eliminują prawie ekskluzywnie to co mnie denerwuje. W Traxx nie ma pisku na 1900 Hz, a w Pendolino kompletnie eliminuje walenie powyżej 120 kph na 500, 64 i 72 Hz. Można po prostu włączyć i wyłączyć jak potrzeba. 

image.thumb.png.b409c4691003553c2e755b406131f570.png

Edited by wyskass
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy