Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, zgłaszam taki problem - opis sytuacji:

1. Rozpoczynam w kabinie z załadowanym rozkładem A (widoczny na ekranie po lewej) - wszystko OK
2. Wyładowuje rozkład pociągu (niezależnie czy funkcją ClearTrainsetTimetable czy ClearPlayerTimetable - rozkład znika z ekranu - wszystko OK
3. Usuwam wszystkie pociągi z planszy: DespawnTrainsets(true)
4. Tworzę nowy pociąg sterowany przez BOTa
5. Ustawiam mu rozkład B
6. Przejmuje skład
7. Widzę rozkład A zamiast B - pociąg raczej reaguje na rozkład B bo wyznacza zatrzymanie na stacji a w rozkładzie A go nie było ale USER widzi rozkład A zamiast B
Wydaje mi się że są po prostu oba w UI tylko ten stary jest wyżej i przysłania nowy (tak jakby się nie wywalił z UI tylko ukrył)

Jak zamienię punkt 5 i 6 czyli najpierw przejmę skład funkcją TakeoverTrainset a później załaduje rozkład jest OK czyli widzę rozkład B

Proszę o weryfikację i naprawianie wyświetlania rozkładu w UI

PS. Po co jest mi potrzebna taka kolejność? Mam rozkład z licznymi zatrzymaniami i chcę pozwolić graczowi na uruchomienie od połowy trasy. Jeżeli mu załaduje rozkład cały to user po pierwszym zatrzymaniu dostaje -1000 pkt za przejechanie przystanków wstecz. Wymyśliłem rozwiązanie, żeby to BOT przejeździł przez pierwszy punkt i user przejmował zaraz za tym i to działa, ale tylko za pierwszym razem jak user wcześniej nic nie prowadził.

Jakbyście Państwo dodali możliwość żeby po załadowanie rozkładu z pliku XML funkcją:

local timetableStorage = LoadTimetableFromFile(aTimetable);

była możliwość skipnięcia X stacji, coś w tym rodzaju było by ekstra:

timetableStorage = timetableStorage.Skip(10);

A tak wogóle idealnie by było gdyby można było tworzyć te rozkładu w locie w LUA bez plików XML - jak chce stworzyć BOTa i chce dla niego rozkład to tak naprawdę interesuje mnie tylko From, To oraz najbliższe stacje, żeby się zatrzymał. A tworzenie tych XMLi dużo czasu zajmuje.
Idealnie by było jakbym mógł sobie sam w LUA tworzyć rozkład obiektowo (jako alternatywę) - wóczas można zrobić funkcję tworzącą rozkłąd dla BOTa podając tylko From, To, Speed oraz stacje pośrednie

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy