patwrobel Posted Friday at 10:02 AM Posted Friday at 10:02 AM Witam, zgłaszam taki problem - opis sytuacji: 1. Rozpoczynam w kabinie z załadowanym rozkładem A (widoczny na ekranie po lewej) - wszystko OK 2. Wyładowuje rozkład pociągu (niezależnie czy funkcją ClearTrainsetTimetable czy ClearPlayerTimetable - rozkład znika z ekranu - wszystko OK 3. Usuwam wszystkie pociągi z planszy: DespawnTrainsets(true) 4. Tworzę nowy pociąg sterowany przez BOTa 5. Ustawiam mu rozkład B 6. Przejmuje skład 7. Widzę rozkład A zamiast B - pociąg raczej reaguje na rozkład B bo wyznacza zatrzymanie na stacji a w rozkładzie A go nie było ale USER widzi rozkład A zamiast B Wydaje mi się że są po prostu oba w UI tylko ten stary jest wyżej i przysłania nowy (tak jakby się nie wywalił z UI tylko ukrył) Jak zamienię punkt 5 i 6 czyli najpierw przejmę skład funkcją TakeoverTrainset a później załaduje rozkład jest OK czyli widzę rozkład B Proszę o weryfikację i naprawianie wyświetlania rozkładu w UI PS. Po co jest mi potrzebna taka kolejność? Mam rozkład z licznymi zatrzymaniami i chcę pozwolić graczowi na uruchomienie od połowy trasy. Jeżeli mu załaduje rozkład cały to user po pierwszym zatrzymaniu dostaje -1000 pkt za przejechanie przystanków wstecz. Wymyśliłem rozwiązanie, żeby to BOT przejeździł przez pierwszy punkt i user przejmował zaraz za tym i to działa, ale tylko za pierwszym razem jak user wcześniej nic nie prowadził. Jakbyście Państwo dodali możliwość żeby po załadowanie rozkładu z pliku XML funkcją: local timetableStorage = LoadTimetableFromFile(aTimetable); była możliwość skipnięcia X stacji, coś w tym rodzaju było by ekstra: timetableStorage = timetableStorage.Skip(10); A tak wogóle idealnie by było gdyby można było tworzyć te rozkładu w locie w LUA bez plików XML - jak chce stworzyć BOTa i chce dla niego rozkład to tak naprawdę interesuje mnie tylko From, To oraz najbliższe stacje, żeby się zatrzymał. A tworzenie tych XMLi dużo czasu zajmuje. Idealnie by było jakbym mógł sobie sam w LUA tworzyć rozkład obiektowo (jako alternatywę) - wóczas można zrobić funkcję tworzącą rozkłąd dla BOTa podając tylko From, To, Speed oraz stacje pośrednie
SIMRAIL Team Admin BOT Posted 16 hours ago SIMRAIL Team Posted 16 hours ago Thank you for reporting this issue! Internal ticket number: #4132 Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu! Wewnętrzny numer zgłoszenia: #4132
Recommended Posts