misiek_131415 Posted yesterday at 08:01 PM Posted yesterday at 08:01 PM (edited) Jadąc od Skierniewic na Puszczę mamy w papierowym rozkładzie jazdy w kabinie podane Vmax 60km/h. A ok 3-4 km przed Puszczą mamy już 70km/h Prośba o poprawienie. Edited 11 hours ago by GoppelPL Zmiana nazwy wątku na czytelną.
SIMRAIL Team GoppelPL Posted yesterday at 08:17 PM SIMRAIL Team Posted yesterday at 08:17 PM Chodzi o prędkość szlakową 3-4km przed Puszczą? Nie zawsze jest ona równa rozkładowej, zależy to od masy składu i jego procenta rzeczywistej masy hamującej - często prowadząc pociągi towarowe muszę uważać, bo bez żadnego wskaźnika przy torach może mi się zmienić dozwolona prędkość maksymalna. 1
misiek_131415 Posted 23 hours ago Author Posted 23 hours ago 13 minut temu, GoppelPL napisał(a): Chodzi o prędkość szlakową 3-4km przed Puszczą? Nie zawsze jest ona równa rozkładowej, zależy to od masy składu i jego procenta rzeczywistej masy hamującej - często prowadząc pociągi towarowe muszę uważać, bo bez żadnego wskaźnika przy torach może mi się zmienić dozwolona prędkość maksymalna. Mam na myśli tabliczkę z cyfrą 7 co stoi przed puszczą. Po przejechaniu za nią prędkość max w HUD podskoczyła z 60km/h do 70km/h. Więc dlatego napisałem żeby w papierowym było 70.
SIMRAIL Team GoppelPL Posted 11 hours ago SIMRAIL Team Posted 11 hours ago Ok, czyli trzeba ustalić czy to rozkład, czy HUD mówi prawdę 😉
Recommended Posts