Jump to content
Due to technical issues, the API backend has been disabled until Monday. This will not affect multiplayer mode, but will impact services that rely on the API, such as online maps. ×

Recommended Posts

Posted (edited)

Jadąc od Skierniewic na Puszczę mamy  w papierowym rozkładzie jazdy w kabinie podane Vmax 60km/h. A ok 3-4 km przed Puszczą mamy już 70km/h

Prośba o poprawienie. 

Edited by GoppelPL
Zmiana nazwy wątku na czytelną.
  • SIMRAIL Team
Posted

Chodzi o prędkość szlakową 3-4km przed Puszczą? Nie zawsze jest ona równa rozkładowej, zależy to od masy składu i jego procenta rzeczywistej masy hamującej - często prowadząc pociągi towarowe muszę uważać, bo bez żadnego wskaźnika przy torach może mi się zmienić dozwolona prędkość maksymalna.

• I agree 1
Posted
13 minut temu, GoppelPL napisał(a):

Chodzi o prędkość szlakową 3-4km przed Puszczą? Nie zawsze jest ona równa rozkładowej, zależy to od masy składu i jego procenta rzeczywistej masy hamującej - często prowadząc pociągi towarowe muszę uważać, bo bez żadnego wskaźnika przy torach może mi się zmienić dozwolona prędkość maksymalna.

Mam na myśli tabliczkę z cyfrą 7 co stoi przed puszczą. Po przejechaniu za nią prędkość max w HUD podskoczyła z 60km/h do 70km/h.  Więc dlatego napisałem żeby w papierowym było 70. 

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy