margi1 Posted July 10 Posted July 10 Witam. Przedstawiam kolejny scenariusz w oparciu o rzeczywisty rozkład jazdy. Tym razem to są dwa przejazdy pociągami Kolei Małopolskich na odcinku Kraków - Miechów - Kraków. Na odcinku Niedźwiedź - Słomniki prowadzone są roboty modernizacyjne sieci trakcyjnej na torze numer 1, w związku z tym ruch odbywa się po torze numer 2 ze zmniejszoną prędkością. Scenariusz zawiera wybór dynamicznie zmieniającej się pogody, oraz zdarzenia losowe. Scenariusz należy wypakować do katalogu: SteamLibrary\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\3_Krakow\Scenarios\ Hello. I'm presenting another scenario based on a real timetable. This time, it features two trips on Koleje Małopolskie trains on the Kraków - Miechów - Kraków section. On the Niedźwiedź - Słomniki section, overhead line modernization work is underway on track 1, so traffic is operating at a reduced speed on track 2. The scenario includes a selection of dynamically changing weather conditions and random events. The scenario should be extracted to the following directory: SteamLibrary\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\3_Krakow\Scenarios\ SKA2.zip 2
tomasz.kolarz22 Posted July 11 Posted July 11 Zastów,pomimo długiego oczekiwania brak wyjazdu w stronę Miechowa.
margi1 Posted July 11 Author Posted July 11 Pendolino wyjechało z Zastowa? Czy dyspozytor zapowiedział, że będzie jeszcze wyprzedzać pociąg 406?
tomasz.kolarz22 Posted July 12 Posted July 12 10 godzin temu, margi1 napisał(a): Pendolino wyjechało z Zastowa? Czy dyspozytor zapowiedział, że będzie jeszcze wyprzedzać pociąg 406? Nie. Stoję pod S1 i nic się nie dzieje.
margi1 Posted July 15 Author Posted July 15 W dniu 12.07.2025 o 09:53, tomasz.kolarz22 napisał(a): Nie. Stoję pod S1 i nic się nie dzieje. Przed planowym wyjazdem powinno wyjechać Pendolino w kierunku Niedźwiedzia. Możesz podesłać log? Zobaczę co nie zadziałało.
tomasz.kolarz22 Posted July 16 Posted July 16 Odpaliłem scenariusz ponowie i nie wiem co się stało ale tym razem objechałem bez problemu w obydwie strony. W razie kolejnej"awarii"podeślę Log. 1
bączuś Posted July 19 Posted July 19 Scenariusz w pełni przejezdny, lecz nie udało mi się go ukończyć. Problem polega na… czasie ukończenia całego scenariusza. 08:45 przy czasie przyjazdu 08:35 do stacji Kraków Główny przy opóźnieniu 15 minutowym spowodowanym: - oczekiwaniem na pociąg IC w Miechowie, który opóźnił wyjazd o 4 minuty, - oczekiwania na pociąg EIP w Słomnikach, który zrobił mi dodatkowe 5 minut, - ograniczeniem prędkości na prawie 5 km, które wynosi 50 km/h. Powoduje, że na wysokości Krakowa Przedmieście - pociąg zarzuca radiostopem, i scenariusz się przerywa. Moim zdaniem - jest to do poprawienia, ten czas na ukończenie scenariusza wydłużyć np. do godziny 09:00. To takie moje skromne spostrzeżenia. Tak to wszystko w porządku, miła odmiana do scenariuszy podstawowych. ;) 2
margi1 Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago Po wakacyjnej przerwie w pisaniu scenariuszy na SinglePlayer'a wprowadziłem poprawkę w scenariuszu wydłużającym czas na jego ukończenie w przypadku oczekiwania na IC w Miechowie. W załączeniu przesyłam aktualizację, którą należy wypakować do katalogu z zainstalowanym scenariuszem i nadpisać stare pliki nowymi. After a summer break from writing Single Player scenarios, I've made an adjustment to the scenario that extends the time it takes to complete it while waiting for the IC in Miechów. Attached is the update, which should be extracted to the installed scenario directory and the old files overwritten with the new ones. SKA2_v1.1.zip 1
Recommended Posts