margi1 Posted July 10 Posted July 10 Witam. Przedstawiam kolejny scenariusz w oparciu o rzeczywisty rozkład jazdy. Tym razem to są dwa przejazdy pociągami Kolei Małopolskich na odcinku Kraków - Miechów - Kraków. Na odcinku Niedźwiedź - Słomniki prowadzone są roboty modernizacyjne sieci trakcyjnej na torze numer 1, w związku z tym ruch odbywa się po torze numer 2 ze zmniejszoną prędkością. Scenariusz zawiera wybór dynamicznie zmieniającej się pogody, oraz zdarzenia losowe. Scenariusz należy wypakować do katalogu: SteamLibrary\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\3_Krakow\Scenarios\ Hello. I'm presenting another scenario based on a real timetable. This time, it features two trips on Koleje Małopolskie trains on the Kraków - Miechów - Kraków section. On the Niedźwiedź - Słomniki section, overhead line modernization work is underway on track 1, so traffic is operating at a reduced speed on track 2. The scenario includes a selection of dynamically changing weather conditions and random events. The scenario should be extracted to the following directory: SteamLibrary\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\3_Krakow\Scenarios\ SKA2.zip 2
tomasz.kolarz22 Posted July 11 Posted July 11 Zastów,pomimo długiego oczekiwania brak wyjazdu w stronę Miechowa.
margi1 Posted July 11 Author Posted July 11 Pendolino wyjechało z Zastowa? Czy dyspozytor zapowiedział, że będzie jeszcze wyprzedzać pociąg 406?
tomasz.kolarz22 Posted July 12 Posted July 12 10 godzin temu, margi1 napisał(a): Pendolino wyjechało z Zastowa? Czy dyspozytor zapowiedział, że będzie jeszcze wyprzedzać pociąg 406? Nie. Stoję pod S1 i nic się nie dzieje.
margi1 Posted July 15 Author Posted July 15 W dniu 12.07.2025 o 09:53, tomasz.kolarz22 napisał(a): Nie. Stoję pod S1 i nic się nie dzieje. Przed planowym wyjazdem powinno wyjechać Pendolino w kierunku Niedźwiedzia. Możesz podesłać log? Zobaczę co nie zadziałało.
tomasz.kolarz22 Posted July 16 Posted July 16 Odpaliłem scenariusz ponowie i nie wiem co się stało ale tym razem objechałem bez problemu w obydwie strony. W razie kolejnej"awarii"podeślę Log. 1
bączuś Posted July 19 Posted July 19 Scenariusz w pełni przejezdny, lecz nie udało mi się go ukończyć. Problem polega na… czasie ukończenia całego scenariusza. 08:45 przy czasie przyjazdu 08:35 do stacji Kraków Główny przy opóźnieniu 15 minutowym spowodowanym: - oczekiwaniem na pociąg IC w Miechowie, który opóźnił wyjazd o 4 minuty, - oczekiwania na pociąg EIP w Słomnikach, który zrobił mi dodatkowe 5 minut, - ograniczeniem prędkości na prawie 5 km, które wynosi 50 km/h. Powoduje, że na wysokości Krakowa Przedmieście - pociąg zarzuca radiostopem, i scenariusz się przerywa. Moim zdaniem - jest to do poprawienia, ten czas na ukończenie scenariusza wydłużyć np. do godziny 09:00. To takie moje skromne spostrzeżenia. Tak to wszystko w porządku, miła odmiana do scenariuszy podstawowych. ;) 2
Recommended Posts