Jump to content

Recommended Posts

Posted

sedziszow.png.1ec253ec639c8dde420553c9b4daecca.png

PL3. Dzisiaj godziny 0:10-1:20. W godzinach wieczornych pierwszy raz zasiadłem na nastawni stacji Kozłów. Szło w miarę sprawnie aż dostałem 4 pociągi z czego 3 towary z rzędu od Tunelu i musiałem wszystko pomieścić a co da radę wyprawić. Został mi opóźniony pociąg 424090 czekający długo przy peronie. W końcu podałem przebieg nie z tego toru co powinienem(sąsiedniego, na którym stał towar w kierunku Tunelu), odwołałem, wyprawiłem innego towara i znalazłem chwilę by wysłać zapytanie do Sędziszowa o wyprawienie tego pociągu torem nr 1 (lewym). W czasie generowania zapytania bot wyprawił inny pociąg na ten tor. Po czym mimo wszystko dał zgodę na wyprawienie mojego torem nr 1 - tamtej wiadomości nie zauważyłem więc 2 pociągi się spotkały na czołówkę. Jeszcze w międzyczasie nie zorientowałem się, że na pulpicie nie ma obsługi blokady liniowej dla tego szlaku i wciskałem przyciski odnoszące się do szlaku ze Starzyn, a biały trójkąt przy torze skierowany w kierunku Sędziszowa mylnie uznałem za potwierdzenie pozwolenia..

Po tym jak pociągi się spotkały, serwer usunął ten będący przy semaforze wjazdowym a 424090 zostawił - bot dociągnął ten pociąg do semafora wjazdowego Klimontów po czym zablokował ruch z kierunku Sędziszowa ani nie przyjął tego pociągu dalej - kasując tylko kolejne pociągi przyjeżdżające od Sędziszowa a ten pozostawiając nieruchomo pod semaforem przez kolejne kilkadziesiąt minut.

Miałem pomysł, żeby udrożnić ruch i rozwiązać problem i nawet się udało. Przelogowałem się na maszynistę w/w składu, wypchnąłem go za semafor wjazdowy w Kozłowie po czym dyżurny dał znać, że problem udało się rozwiązać i dalej prowadzić ruch normalnie.

sedziszow2.png

SimRail_log_2025-06-07_22-18-29.txt

• SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy