Jump to content
Due to technical issues, the API backend has been disabled until Monday. This will not affect multiplayer mode, but will impact services that rely on the API, such as online maps. ×

Recommended Posts

Posted

sedziszow.png.1ec253ec639c8dde420553c9b4daecca.png

PL3. Dzisiaj godziny 0:10-1:20. W godzinach wieczornych pierwszy raz zasiadłem na nastawni stacji Kozłów. Szło w miarę sprawnie aż dostałem 4 pociągi z czego 3 towary z rzędu od Tunelu i musiałem wszystko pomieścić a co da radę wyprawić. Został mi opóźniony pociąg 424090 czekający długo przy peronie. W końcu podałem przebieg nie z tego toru co powinienem(sąsiedniego, na którym stał towar w kierunku Tunelu), odwołałem, wyprawiłem innego towara i znalazłem chwilę by wysłać zapytanie do Sędziszowa o wyprawienie tego pociągu torem nr 1 (lewym). W czasie generowania zapytania bot wyprawił inny pociąg na ten tor. Po czym mimo wszystko dał zgodę na wyprawienie mojego torem nr 1 - tamtej wiadomości nie zauważyłem więc 2 pociągi się spotkały na czołówkę. Jeszcze w międzyczasie nie zorientowałem się, że na pulpicie nie ma obsługi blokady liniowej dla tego szlaku i wciskałem przyciski odnoszące się do szlaku ze Starzyn, a biały trójkąt przy torze skierowany w kierunku Sędziszowa mylnie uznałem za potwierdzenie pozwolenia..

Po tym jak pociągi się spotkały, serwer usunął ten będący przy semaforze wjazdowym a 424090 zostawił - bot dociągnął ten pociąg do semafora wjazdowego Klimontów po czym zablokował ruch z kierunku Sędziszowa ani nie przyjął tego pociągu dalej - kasując tylko kolejne pociągi przyjeżdżające od Sędziszowa a ten pozostawiając nieruchomo pod semaforem przez kolejne kilkadziesiąt minut.

Miałem pomysł, żeby udrożnić ruch i rozwiązać problem i nawet się udało. Przelogowałem się na maszynistę w/w składu, wypchnąłem go za semafor wjazdowy w Kozłowie po czym dyżurny dał znać, że problem udało się rozwiązać i dalej prowadzić ruch normalnie.

sedziszow2.png

SimRail_log_2025-06-07_22-18-29.txt

• SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy