KiraOtonawa Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Mój błąd i moje pytanie do twórców Simrail jest następujące. Dlaczego wasze AI uważa, że pociąg towarowy ma wyższy priorytet niż EIJ gdy chciałem puścić go po torze niewłaściwym by ratować sytuację na nastawni w Kozłowie? Jak dla mnie jest to nielogiczne, zwłaszcza że była możliwość puszczenia 3112 po torze lewym by nie blokować ruchu pociągów o najwyższym priorytecie
SIMRAIL Team GoppelPL Posted 5 hours ago SIMRAIL Team Posted 5 hours ago Szlak Kozłów - Sprowa ma 17km długości. Sprowa jest posterunkiem odgałęźnym, więc pociąg 132053 stałby na torze szlakowym, blokując nie tylko szlak Starzyny - Sprowa (15km) ale też cały odcinek Kozłów - Starzyny (32km), co mogłoby opóźnić będący jeszcze na CMK pociąg wyższej kategorii, który albo stanąłby w Psarach, albo pod wjazdem do Starzyn i blokował łącznicę Psary - Starzyny, a następnie oczekiwał w Sprowej oczekując na dojście pociągu towarowego do Kozłowa. Nie wiem, czy tak wyglądała sytuacja w tamtym momencie, ale nielogicznym wydaje mi się zajmowanie tak długiego szlaku na tyle czasu i narażanie wielu pociągów na potencjalne opóźnienia wtórne. 1 2
Recommended Posts