N4B Posted December 16, 2022 Share Posted December 16, 2022 Również mam coś takiego, że siódemką 135 ciągle buja na boki w trakcie jazdy i nie wiem czy tak powinno być czy nie 😄 1285191111_Simrailplaytest2022_12.16-18_38_04_01.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIMRAIL Team Kamila Posted December 18, 2022 SIMRAIL Team Share Posted December 18, 2022 Dziękujemy za zgłoszenie. Pracujemy nad tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted December 21, 2022 Share Posted December 21, 2022 Myślę, że bujanie będzie idealne z zewnątrz jeśli będzie nieregularne. Natomiast w środku, z pozycji maszynisty wg mnie jest perfekcyjnie i nic bym nie zmieniał, gdyż odczuwalna jest właśnie ta charakterystyczna cecha siódemki, która płynie, przez zastosowanie belki bujakowej. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BullRot Posted December 22, 2022 Share Posted December 22, 2022 Z wewnątrz jest idealnie, identycznie jak w rzeczywistości, EU07 ma inne zawieszenie niz wagony. Nawet na nowych torach buja w każdym kierunku, również na boki jadąc prosto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasiur Posted December 22, 2022 Share Posted December 22, 2022 20 godzin temu, Bart napisał(a): Myślę, że bujanie będzie idealne z zewnątrz jeśli będzie nieregularne. Natomiast w środku, z pozycji maszynisty wg mnie jest perfekcyjnie i nic bym nie zmieniał, gdyż odczuwalna jest właśnie ta charakterystyczna cecha siódemki, która płynie, przez zastosowanie belki bujakowej. Jechałeś kiedyś siódemką? Ile razy? Ja tak i wiele razy, i nic tak nie buja jak tutaj. "Belki bujakowej". Co jeszcze wymyślisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart Posted December 22, 2022 Share Posted December 22, 2022 Godzinę temu, pasiur napisał(a): Jechałeś kiedyś siódemką? Ile razy? Ja tak i wiele razy, i nic tak nie buja jak tutaj. "Belki bujakowej". Co jeszcze wymyślisz? Tak jechałem. Dlaczego uważasz, że układ bujakowy z zastosowaniem takiej belki to mój wymysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
barman_2000 Posted December 22, 2022 Share Posted December 22, 2022 2 godziny temu, pasiur napisał(a): Jechałeś kiedyś siódemką? Ile razy? Ja tak i wiele razy, i nic tak nie buja jak tutaj. "Belki bujakowej". Co jeszcze wymyślisz? Nie udzielaj się jak nie wiesz. Osprężynowanie wózków lokomotyw EU07 i pochodnych jest oparte o belkę bujakową. 7 strasznie buja, ze względu na to jak działa belka bujakowa, ale nie zgodzę się że też na nowym torowisku bo jak jest faktycznie równe to sunie idealnie bez żadnych ruchów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stołek Posted December 22, 2022 Share Posted December 22, 2022 to bujanie sie siodemki tutaj jest tak regularne i systematyczne ze az nienaturalne i mija sie z jakakolwiek symulacja jazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts