ronr Posted Monday at 05:54 PM Posted Monday at 05:54 PM Moim zdaniem przydałaby się możliwość dowolnego przesuwania okienek, które obecnie układają się zawsze wzdłuż prawej krawędzi ekranu od góry. W ten sposób możnaby sobie poukładać okienka w jakiejś kolejności, na przykład dyżurni od lewej strony będą mieć okienka u góry / z lewej strony ekranu a dyżurni od prawej strony po prawej stronie ekranu. Jest miejsce, aby zmieścić 4 okienka obok siebie. 1 5
Artur_G Posted Tuesday at 06:35 AM Posted Tuesday at 06:35 AM Jest to szczególnie potrzebne, kiedy ze stacji masz, powiedzmy, 4 szlaki. Przy dwóch sobie człowiek radzi, ale już zdarzało mi się na większej stacji pisać z kimś, z kim nie potrzebowałem, przez moją zwykłą pomyłkę.
Artur_G Posted Tuesday at 11:22 AM Posted Tuesday at 11:22 AM A przy okazji rozmowy o okienkach czatu z dyżurnymi, moim zdaniem sensownym rozwiązaniem byłoby "migające" podświetlenie ostatniej wiadomości przez, powiedzmy, 2s. Mówiąc o miganiu, mam na myśli rozjaśnianie tekstu np. do białego (standardowo chyba jest szary). Przy czterech otwartych okienkach trzeba przejrzeć wszystkie, aby zorientować się, który dyżurny właśnie do mnie napisał. 1 1
ronr Posted Tuesday at 06:33 PM Author Posted Tuesday at 06:33 PM Dobry pomysł. Ja bym zostawił to podświetlenie na minutę, albo nawet do czasu pojawienia się następnej, nowszej wiadomości. 1
Recommended Posts