czapus Posted Sunday at 05:36 PM Posted Sunday at 05:36 PM (edited) PL ✅Ruch Ai ✅Manewry ✅90 min. trasy [około] ❌Scenariusz nie zawiera nagranych dialogów Zawartość pliku do pobrania trzeba wypakować do | Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\5_Lodz1\Scenarios (scenariusz może zawierać błędy,jeżeli istnieją prosze je zgłosić do twórcy) EN ✅Ai Traffic ✅Maneuvers ✅About 90 minute drive ❌Scenario does not contain recorded dialogues The contents of the download file must be unpacked to | Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SimRail\SimRail_Data\StreamingAssets\Sceneries\5_Lodz1\Scenarios (scenario may contain bugs,if it does then report it to the creator) SCENARIUSZ NAPISANY PRZEZ CZAPUSIA Wypakuj do 5_Lodz1.rar Edited 20 minutes ago by czapus 6
eSPeIKaE Posted Sunday at 08:52 PM Posted Sunday at 08:52 PM Czy w przyszłości planujesz dodać nagrania? 👍 1
czapus Posted Sunday at 08:59 PM Author Posted Sunday at 08:59 PM 6 minut temu, eSPeIKaE napisał(a): Czy w przyszłości planujesz dodać nagrania? 👍 Pewnie ta ale szukałem troche na necie to są płatne praktycznie wszystkie te do tworzenia głosu ai 1
Tomasz Grykien Posted Sunday at 09:22 PM Posted Sunday at 09:22 PM Czekałem na jakiś scenariusz z nowego DLC i się doczekałem. 🙂 1 1
eSPeIKaE Posted Sunday at 09:25 PM Posted Sunday at 09:25 PM 21 minut temu, czapus napisał(a): Pewnie ta ale szukałem troche na necie to są płatne praktycznie wszystkie te do tworzenia głosu ai A Elevenlabs lub Parrotai? To są darmowe z tego co wiem. Wymagają chyba tylko rejestracji. Elevenlabs ma 10000 tys słów za free. Także do scenariusza wystarczy raczej.
czapus Posted Sunday at 09:28 PM Author Posted Sunday at 09:28 PM 1 minutę temu, eSPeIKaE napisał(a): A Elevenlabs lub Parrotai? To są darmowe z tego co wiem. Wymagają chyba tylko rejestracji. Elevenlabs ma 10000 tys słów za free. Także do scenariusza wystarczy raczej. o dziena 🙂 następny scenariusz gwarantuje ze zrobie jakis dialog 👍 2
Tomasz Grykien Posted Sunday at 09:30 PM Posted Sunday at 09:30 PM Czy masz w planach zrobić jakiś fajny scenariusz pasażerski z zapowiedziami pociągów.
czapus Posted Sunday at 09:35 PM Author Posted Sunday at 09:35 PM 3 minuty temu, Tomasz Grykien napisał(a): Czy masz w planach zrobić jakiś fajny scenariusz pasażerski z zapowiedziami pociągów. tak pewnie zrobie , myślałem już nad jednym pociągiem z reala TLK lubomirski 35xxx ale jeszcze zobacze
Tomasz Grykien Posted Sunday at 09:40 PM Posted Sunday at 09:40 PM Czego obrazek się nie wyświetla tylko jest to?
czapus Posted Sunday at 09:41 PM Author Posted Sunday at 09:41 PM Teraz, Tomasz Grykien napisał(a): Czego obrazek się nie wyświetla tylko jest to? ta tak powinno być zrobiłem lokomotywy do wyboru i nie miałem pomysłu na vehicle thumbnail wiec zrobilem to co leniwy ja bym zrobił i nic nie dałem xDD 1
Szmaciej Posted Monday at 11:17 AM Posted Monday at 11:17 AM Da się Zrobić scenariusz Katowice - łódź z manewrami w grodzisku/warszawie czy trzeba by było Zrobić 2 części?
czapus Posted Monday at 01:54 PM Author Posted Monday at 01:54 PM 2 godziny temu, Szmaciej napisał(a): Da się Zrobić scenariusz Katowice - łódź z manewrami w grodzisku/warszawie czy trzeba by było Zrobić 2 części? Pewnie 🙂 tylko ja odpadam z robienia tego bo troche by mi to zajeło a ja czasu narazie nie mam, w wolne dni typu wakacje , majówka itp. moge przysiaść do robienia jakiś dłuższych scenerii ale do najbliższych tygodni nie licz na mnie
skylake Posted Wednesday at 03:23 PM Posted Wednesday at 03:23 PM (edited) Ogólnie scenariusz i pomysł bardzo fajny. Mam jednak pytanie, czy dostał ktoś wyjazd spod tarczy Tm14 w Koluszkach, aby podłączyć się pod drugi skład po zmianie kabiny? Ja niestety wyjazdu nie otrzymałem. Jeśli błąd leży po mojej stronie (może coś źle zrobiłem), spróbuję przejechać jeszcze raz. Jeśli nie, wówczas będzie to błąd do poprawy dla autora scenariusza lub kogoś, kto także orientuje się w programowaniu za pomocą LUA. Odpalanie lokomotywy od zera i liczne manewry są zawsze przeze mnie mile widziane, ponieważ jest to moim zdaniem cała esencja symulacji. 😉 Dołączam plik log. SimRail_log_2025-05-07_12-50-12.txt Edited Wednesday at 03:35 PM by skylake
czapus Posted Wednesday at 06:58 PM Author Posted Wednesday at 06:58 PM (edited) 3 godziny temu, skylake napisał(a): Ogólnie scenariusz i pomysł bardzo fajny. Mam jednak pytanie, czy dostał ktoś wyjazd spod tarczy Tm14 w Koluszkach, aby podłączyć się pod drugi skład po zmianie kabiny? Ja niestety wyjazdu nie otrzymałem. Jeśli błąd leży po mojej stronie (może coś źle zrobiłem), spróbuję przejechać jeszcze raz. Jeśli nie, wówczas będzie to błąd do poprawy dla autora scenariusza lub kogoś, kto także orientuje się w programowaniu za pomocą LUA. Odpalanie lokomotywy od zera i liczne manewry są zawsze przeze mnie mile widziane, ponieważ jest to moim zdaniem cała esencja symulacji. 😉 Dołączam plik log. SimRail_log_2025-05-07_12-50-12.txt 1.25 MB · 1 pobranie juz sie biore za to daj znać czy za drugim razem zadziałało bo jak ja testowałem to mi działało ale spojrze co jest nie tak Edited Wednesday at 06:59 PM by czapus
Sefer Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago W dniu 7.05.2025 o 20:58, czapus napisał(a): juz sie biore za to daj znać czy za drugim razem zadziałało bo jak ja testowałem to mi działało ale spojrze co jest nie tak Dokładnie wczoraj miałem to samo. Jeszcze zauważyłem inny numer składu w rozkładzie i w okienku gdzie prowadzi się rozmowę z nastawniczym/dyspozytorem. Po za tym bardzo ciekawy scenariusz.
czapus Posted 23 minutes ago Author Posted 23 minutes ago (edited) W dniu 7.05.2025 o 17:23, skylake napisał(a): Ogólnie scenariusz i pomysł bardzo fajny. Mam jednak pytanie, czy dostał ktoś wyjazd spod tarczy Tm14 w Koluszkach, aby podłączyć się pod drugi skład po zmianie kabiny? Ja niestety wyjazdu nie otrzymałem. Jeśli błąd leży po mojej stronie (może coś źle zrobiłem), spróbuję przejechać jeszcze raz. Jeśli nie, wówczas będzie to błąd do poprawy dla autora scenariusza lub kogoś, kto także orientuje się w programowaniu za pomocą LUA. Odpalanie lokomotywy od zera i liczne manewry są zawsze przeze mnie mile widziane, ponieważ jest to moim zdaniem cała esencja symulacji. 😉 Dołączam plik log. SimRail_log_2025-05-07_12-50-12.txt 1.25 MB · 4 pobrania wiem już w czym problem UWAGA odnosze się do wszystkich pobierających ten scenariusz i 2 ostatni postów na temat buga.Jak dostaliście manewr z semafora g6 do kozioła oporowego to zjężdzając na tor z koziołem powinninście się zatzymać PRZED zwrotnicą w kierunku jazdy.Naprawiłem ten błąd już bo tam była zwrotnica manualna i dyżurny ruchu nie mogł jej przestawic więc pewnie przejechaliście zwrotnica i dojechaliście do tarczy Tm14 co jest błędem, powinniście stać pod Tm10-tką i sie zgłosić . Bardzo przepraszam ze nie wytłumaczyłem tego na początku ale nie zdałem sobie sprawy że coś takiego może się stać.bug został usunięty i miłej jazdy poraz 2 🙂(i mówie też że to nie wasz błąd) Edited 21 minutes ago by czapus
Recommended Posts