Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy aby kiedyś nie wspominałem że scenariusze powinny być demonstratorem możliwości silnika?

Na plus:

- w Wawie: oczekiwanie na peronie na wjazd składu z bocznicy

- w Skierniwcach: zjazd na bocznicę

- ruch AI

Na minus:

- monotonne zgłaszanie kierownika pociągu - "gotowy do odjazdu": można by było dodać 3-4 wersje zgłoszeń i je stosować zamiennie lub losować  

- brak wagonów na bocznicach (tj. składy bez lokomotywy)

- na całej trasie tylko 1 luzak

- brak aktywności głosowej dyżurek (jako urozmaicenie scenariusza)

- brak aktywności głosowej innych składów (jako urozmaicenie scenariusza)

- na trasie brak sytuacji nietypowej (urozmaicenia)

• Like 1
  • I agree 5
Posted
12 godzin temu, PL_Andrev napisał(a):

Brakuje tego strasznie. Zrobiłem trzy pierwsze scenariusze i się wynudziłem.

W paczce z Krakowem było sporo takich sytuacji przez co trzeba było być cały czas skupionym - nawet sytuacja z awarią semafora przed wjazdem do średnicówki.

• Thanks 1
  • I agree 7
  • 5 months later...
Posted
W dniu 4.05.2025 o 05:33, Matys napisał(a):

W paczce z Krakowem było sporo takich sytuacji przez co trzeba było być cały czas skupionym - nawet sytuacja z awarią semafora przed wjazdem do średnicówki.

!!!

Dzięki za info, muszę wrócić do tych scenariuszy.

Posted
W dniu 3.05.2025 o 17:13, PL_Andrev napisał(a):

Czy aby kiedyś nie wspominałem że scenariusze powinny być demonstratorem możliwości silnika?

Na plus:

- w Wawie: oczekiwanie na peronie na wjazd składu z bocznicy

- w Skierniwcach: zjazd na bocznicę

- ruch AI

Na minus:

- monotonne zgłaszanie kierownika pociągu - "gotowy do odjazdu": można by było dodać 3-4 wersje zgłoszeń i je stosować zamiennie lub losować  

- brak wagonów na bocznicach (tj. składy bez lokomotywy)

- na całej trasie tylko 1 luzak

- brak aktywności głosowej dyżurek (jako urozmaicenie scenariusza)

- brak aktywności głosowej innych składów (jako urozmaicenie scenariusza)

Fakt, jest to genialny pomysł, lecz trzeba pomyśleć o osobach co mają urządzenie co wyciąga 10 klatek na rok. A tak na poważnie, u wielu osób to by lagowało na tyle że nie było by można grać, a wyłączenie tego w ustawieniach chyba nie wchodzi w grę bo wątpię że tak można było by tak zrobić.

Posted (edited)

A wystarczyłoby dodać jeden suwak w opcjach gry (tak jak w przypadku ilośco wyświetlanych aut): pokazuj dodatkowe składy na nieużywanych torach. To jest robota dla studenta na piętnaście minut. Przy dodawaniu owych rzeczy należy dać im odpowiednią flagę czy mają być wyświetlane czy nie.

Edited by Matys
Posted (edited)
2 godziny temu, Matys napisał(a):

A wystarczyłoby dodać jeden suwak w opcjach gry (tak jak w przypadku ilośco wyświetlanych aut): pokazuj dodatkowe składy na nieużywanych torach. To jest robota dla studenta na piętnaście minut. Przy dodawaniu owych rzeczy należy dać im odpowiednią flagę czy mają być wyświetlane czy nie.

Parowóz na multi na INT9 kilka dni temu wywalił mnie z gry zanim go zobaczyłem. Oraz na PL1 na lajwie KaDe.  Mam wrażenie że Twoja teoria ma luki:) Myślę że o czymś co siedzi w simrail nie wiesz i dlatego niepotrzebnie się wypowiadasz.  Nie widziałem parowozu, był ode mnie kilometr minimum a gra padła. Cztery razy sprawdzałem na słabym komputerze. 

Edited by misiek_131415
Posted
Godzinę temu, misiek_131415 napisał(a):

Parowóz na multi na INT9 kilka dni temu wywalił mnie z gry zanim go zobaczyłem. Oraz na PL1 na lajwie KaDe.  Mam wrażenie że Twoja teoria ma luki:) Myślę że o czymś co siedzi w simrail nie wiesz i dlatego niepotrzebnie się wypowiadasz.  Nie widziałem parowozu, był ode mnie kilometr minimum a gra padła. Cztery razy sprawdzałem na słabym komputerze. 

Ale to moja wina, że gra jest zabugowana? Od dawna widzę, że jest tu kółko wzajemnej adoracji, do tego niedasizm. Nie mój problem.

Dalej się w tym kotłujcie ale mam prośbę, nie mów mi czy potrzebnie/niepotrzebnie się wypowiadam. Nie jesteś od tego aby oceniać.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy