Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ostatnio prowadząc E186 z kontenerami po zakończeniu scenariusza dostałem mnóstwo kar za przekroczenie prędkości. Jako że gram tylko i wyłącznie z powyłączanymi tymi lamerskimi podpowiedziami i bazuję tylko i wyłącznie na dołączonym rozkładzie jazdy. Zacząłem sprawdzać i okazuje się że:

1. Błędna wpisana masa brutto
  2. Błędna długość pociągu
  3. Błędna Vmax
  4. Błędny procent masy hamującej
  5. Błędny rodzaj hamulca

Sam algorytm symulatora odczytuje wartości poprawnie i bot prowadzi pociąg prawidłowo. Jednak sam RJ wprowadza w błąd takich graczy jak ja.

Na marginesie zacząłem sprawdzać jeszcze dolny odcinek przez Olkusz gdzie jest mnóstwo stałych ograniczeń prędkości które również w ogóle nie są naniesione na rozkłady jazdy poruszających się tamtędy pociągów.

snip simrail.jpg

• SIMRAIL Team
Posted
Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users.
Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
Posted

W rozkładzie jazdy masz tylko podane prędkości szlakowe (wskaźnik W27a poprzedzony W8). Jeżeli prędkość szlakowa się zmienia to jest to ujęte w rozkładzie. Jeżeli są ograniczenia stałe (czyli osłonięte przez wskaźniki W9 i poprzedzone W8) są ujęte tylko w wykazie ostrzeżeń stałych. Więc w przypadku trasy na Olkusz jest ok. Ale nie zmienia to faktu że czasami skład różni się parametrami z tymi co są w rozkładzie i wprowadza to w błąd .

• Thanks 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy