olo101 Posted yesterday at 07:34 AM Posted yesterday at 07:34 AM Ostatnio prowadząc E186 z kontenerami po zakończeniu scenariusza dostałem mnóstwo kar za przekroczenie prędkości. Jako że gram tylko i wyłącznie z powyłączanymi tymi lamerskimi podpowiedziami i bazuję tylko i wyłącznie na dołączonym rozkładzie jazdy. Zacząłem sprawdzać i okazuje się że: Błędna wpisana masa brutto Błędna długość pociągu Błędna Vmax Błędny procent masy hamującej Błędny rodzaj hamulca Sam algorytm symulatora odczytuje wartości poprawnie i bot prowadzi pociąg prawidłowo. Jednak sam RJ wprowadza w błąd takich graczy jak ja. Na marginesie zacząłem sprawdzać jeszcze dolny odcinek przez Olkusz gdzie jest mnóstwo stałych ograniczeń prędkości które również w ogóle nie są naniesione na rozkłady jazdy poruszających się tamtędy pociągów.
SIMRAIL Team Admin BOT Posted yesterday at 11:41 AM SIMRAIL Team Posted yesterday at 11:41 AM Thank you for reporting this issue. A similar problem has already been reported by other users. Dziękujemy za zgłoszenie tego problemu. Podobny problem był już zgłaszany przez innych użytkowników.
kolejarz_1990 Posted yesterday at 02:16 PM Posted yesterday at 02:16 PM W rozkładzie jazdy masz tylko podane prędkości szlakowe (wskaźnik W27a poprzedzony W8). Jeżeli prędkość szlakowa się zmienia to jest to ujęte w rozkładzie. Jeżeli są ograniczenia stałe (czyli osłonięte przez wskaźniki W9 i poprzedzone W8) są ujęte tylko w wykazie ostrzeżeń stałych. Więc w przypadku trasy na Olkusz jest ok. Ale nie zmienia to faktu że czasami skład różni się parametrami z tymi co są w rozkładzie i wprowadza to w błąd . 1
Recommended Posts