Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Po patchu z 13.03 zauważyłem, że wprowadzono zmiany w ustawianiu przebiegów pociągowych oraz pojawia się bug (na przykładzie Grodziska Mazowieckiego na PL2 i na innych serwerach). Ustawianie przebiegu odbywa się w inny sposób niż przed patchem.
Gdy układamy przebieg bezpośredni od semafora H4 do G4 i dalej, to automatycznie odcinek układany jest... na około. Aktualnie nie ma możliwości ułożenia bezpośredniego przebiegu z M3 do P3 (najpierw trzeba grzebać przy P3 aż zapali się wyjazd a potem fragmentami "dokładać" do niego wcześniejszy przebieg)... To samo tyczy się M1 -> P1. Przykładowo, ustawienie przebiegu z H2 do C działa poprawnie, czyli można go ułożyć bezpośrednio (nie na zasadzie, że najpierw wyjazd a potem dołożenie przebiegu do semafora wyjazdowego).

Poniżej załączam film.  Na filmie w tym wypadku ułożony przebieg do P3 nie zadziała bo nie ma odstępu, ale w rzeczywistości nie da się ułożyć przebiegu w ten sposób, gdy istnieje odstęp. 

Edited by Bubowski
aktualizacja o serwer
Posted (edited)

Też zauważyłem takie sytuacje zdarzały podmiejskim właśnie jak układanie ten sposób jak na filmie być w kierunku Pruszkowa akurat zdziwiłem się nawet taka sytuacja jak na filmie

Edited by sebixxx95
  • SIMRAIL Team
Posted

Problemy z przebiegami przez więcej niż jeden semafor zostaną rozwiązane.

Natomiast przebiegi przez semafory P1 - P4 zawsze należało ustawiać najpierw od semafora na szlak a potem do tego semafora. Takie zachowanie jest wymagane na większości stacji z takimi semaforami. Natomiast objawiło się to z powodu ww. błędów w przebiegach, gdyż wcześniej ustawianie od razu na szlak automatycznie ustawiało wszystkie przebiegi "od końca".

• SIMRAIL Team
Posted
This topic has been automatically closed as the problem has been fixed and is currently being tested in the development version. Please check if the problem still exists in the next public release of the simulator.
Ten temat został automatycznie zamknięty gdyż problem został usunięty i jest obecnie testowany w wersji deweloperskiej. Prosimy o weryfikację, czy problem nadal występuje w kolejnym publicznym wydaniu symulatora.
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy