Adamk107 Posted March 14 Posted March 14 Hej wszystkim! Po wielu miesiącach nad nauką lua i skryptowaniem, chciałbym podzielić się z wami moim pierwszym scenariuszem na trasie z Zawiercia do Krakowa. Z góry dziękuję @Kryswalus, @SH8RK1, @Martin32, @Eridor i innym za użyczenie swojego głosu w scenariuszu i pomoc w realizacji projektu (mniejszą lub większą). Opis scenariusza: Jest piękny, spokojny poranek. Polregio otwiera nowe połączenie z rozkładowym składem EN57/EN71. Niestety jednak się zbyt dobrze nie przygotowali, przez co wstajesz rano i musisz przygotować skład zastępczy. Nim jedziesz do Krakowa, po drodze napotykając różnorodne składy pasażerskie i towary. Co na Ciebie czeka: Manewry w Zawierciu, Tunelu i Krakowie Jazdy po torze lewym Wyjazdy inne niż zazwyczaj Spięty, a zarazem luźny rozkład jazdy Znane niektórym głosy graczy z polskich serwerów Dźwięk: PL Napisy: PL, ENG Czas: 3h Bawcie się dobrze i życzę powodzenia 🙂 Co zrobić, aby zagrać w scenariusz: Pobierz plik .zip Wypakuj go do folderu: SimRail/SimRail_Data/StreamingAssets/Sceneries Odpal i graj. Adamk107 Scenarios.zipFetching info... 4 2 1
Matylda_PL Posted March 15 Posted March 15 On 3/14/2025 at 9:57 PM, Adamk107 said: Hej wszystkim! Po wielu miesiącach nad nauką lua i skryptowaniem, chciałbym podzielić się z wami moim pierwszym scenariuszem na trasie z Zawiercia do Krakowa. Z góry dziękuję @Kryswalus, @SH8RK1, @Martin32, @Eridor i innym za użyczenie swojego głosu w scenariuszu i pomoc w realizacji projektu (mniejszą lub większą). Opis scenariusza: Jest piękny, spokojny poranek. Polregio otwiera nowe połączenie z rozkładowym składem EN57/EN71. Niestety jednak się zbyt dobrze nie przygotowali, przez co wstajesz rano i musisz przygotować skład zastępczy. Nim jedziesz do Krakowa, po drodze napotykając różnorodne składy pasażerskie i towary. Co na Ciebie czeka: Manewry w Zawierciu, Tunelu i Krakowie Jazdy po torze lewym Wyjazdy inne niż zazwyczaj Spięty, a zarazem luźny rozkład jazdy Znane niektórym głosy graczy z polskich serwerów Dźwięk: PL Napisy: PL, ENG Czas: 3h Bawcie się dobrze i życzę powodzenia 🙂 Co zrobić, aby zagrać w scenariusz: Pobierz plik .zip Wypakuj go do folderu: SimRail/SimRail_Data/StreamingAssets/Sceneries Odpal i graj. Adamk107 Scenarios.zip 29.66 MB · 30 pobrań Expand Bardzo fajny scenariusz polecam
sailor Posted March 15 Posted March 15 U mnie za pierwszym razem nie dostałem wyjazdu z Zawiercia choć dyżurny potwierdził że zaraz go poda. Po kilku minutach zrestartowałem scenariusz i wszystko szło dobrze do Krakowa. Niestety tam po wymianie pasażerów pomimo komunikacji z dyżurnym nie dostałem wyjazdu z peronu. Czekałem kilka minut ale bez rezultatu. Cały czas S1 niestety. Na pewno spróbuję jeszcze raz bo ogólnie super scenariusz no ale 3 godzinki to trochę długo i trzeba wygospodarować taki okres bez funkcji save. Ogólnie świetna robota
Tomasz Grykien Posted March 16 Posted March 16 Czego radiotelefon nie działa naciskam na przyciski zew i nic? 1
bart_dem Posted March 16 Posted March 16 On 3/16/2025 at 12:20 AM, Tomasz Grykien said: Czego radiotelefon nie działa naciskam na przyciski zew i nic? Expand Zauważyłeś, że Tobie każdy scenariusz nie działa?🤔 Jak jesteś w kabinie A to musisz przełącznik radiotelefonu ustawić na A i analogicznie w kabinie B ustawiasz na B. 1 2 1
egonolson Posted Thursday at 01:01 PM Posted Thursday at 01:01 PM Scenariusz jest ok tylko nastawnik jazdy odwrotnie dziala bynajmniej u mnie 🙂 i troche te komunikaty radiowe sztuczne nie podobaja mi sie , ale ogolnie za prace 10
Recommended Posts