Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

W scenariuszu Kraków Tunel a dokładniej ostatni scenariusz [Tow] Kraków Sędziszów, ruszam wg dyspoozycji dyżurnego, po dojechaniu do ostatniego semafora, dostaje komendę od dyżurnego, wjazd na zajęty 110. Dostaje wjazdowy semafor 25km/h i na następnej tarczy mam stój. i nie zmienia się on przez dłuugi czas, co mam zrobić? co oznacza "wjazd na zajęty"? wg dyżurnego, rewident na mnie już czeka, widzę przed sobą wagony które są za tarczą manewrową, a nie mogę do nich sdojechać. Macie jakies rozwiązanie?

Posted

Musi być jakiś błąd w scenariuszu, po ostatniej aktualizacji. Robiłem ten scenariusz za raz po wyjściu Krakowa i działał na 100%. Teraz rzeczywiście na semaforze L podaje manewr, a już na TM229 nie. Zgłoś to jako błąd.

Wjazd na tor zajęty oznacza... wjazd na tort zajęty😉 czyli na torze, na który wjeżdżasz stoi skład wagonów.

Posted

Dzięki za odpowiedź, co do "toru zajętego" to też mi tak się wydawało, że tor jest zajęty przez skład, wagony... ale po tym jak nie moge na niego wjechać, po raz xx zacząłem wątpić w moją wirtualną wiedzę jako mechanik.

Posted

Jak będzie wszystko ok to wjeżdżasz. Podpinasz skład. Zmiana kabiny i zgłaszasz się do drogi 🙂 

Posted
23 godziny temu, Tom_89 napisał(a):

Jak będzie wszystko ok to wjeżdżasz. Podpinasz skład. Zmiana kabiny i zgłaszasz się do drogi 🙂 

No właśnie problem w tym, że nie mogę wjechać, bo mnie tarcza maewrowa nie puszcza. Dojeżdzam do semafora, zgłaszam dyżurnemu, i dostaje zgodę z potwierdzeniem semafora i wjazdu na "110 zajęty" i między semaforem a tarczą jest kilka metrów i tarcza manewrowa pokazuje stój.

Posted
23 godziny temu, Tom_89 napisał(a):

Jak będzie wszystko ok to wjeżdżasz

Zgadza się, ale cytując klasyka ...jest cholernie daleko od ok😉

image.jpeg.e9659819c4381f7b57b6a85a90c1fbce.jpeg

Posted

Zgłoś w błędach, pewnie się coś wysypało po aktualizacji, wcześniej ten scenariusz działał normalnie. Tzn. przebiegi były podawane normalnie, bo inne błędy jak najbardziej się zdarzały 😉

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy