KIEROWNIK Posted February 10 Posted February 10 Starzyny 7h Kozłów 5h Dąbrowa Górnicza Huta Katowice 4h Grodzisk Mazowiecki 3h Dąbrowa Górnicza Ząbkowice 3h Sosnowiec Główny 3h Zastów 3h Tunel 3h Słomniki 3h Dąbrowa Górnicza 2h Włoszczowa Północ 2h Niedźwiedź 2h Kraków Batowice 2h Sosnowiec Południowy 2h Miechów 2h Idzikowice 2h Katowice Zawodzie 2h Szeligi 2h Będzin 2h Zawiercie 2h Dąbrowa Górnicza Wschodnia 2h Bukowno 2h Sławków 2h Katowice 2h Opoczno Południe 2h Raciborowice 2h Dorota 2h Korytów 2h Łazy 2h Juliusz 2h Olszamowice 2h Knapówka 2h Łazy Ła 2h Psary 2h Łazy Łc 2h Pruszków 2h Strzałki 2h Kraków Przedmieście 2h Góra Włodowska 2h Sosnowiec Kazimierz 2h Uwaga: Statystyki tego użytkownika gromadzone są od 13/12/2024 r. Na wszystkich dyżurkach spędziłem min 2 godziny a 4 z nich mi nie zaliczyło , skąd mam wiedzieć które teraz przez błąd gry są nie zaliczone ?
JanPatDrugi Posted February 13 Posted February 13 Mam ten sam problem. Odhaczam sobie wszystko w excelu, czas mierzę ze stoperem + wspomagam się czasem simrail.pro a mimo to wczoraj nie zaliczyło mi stacji Dąbrowa Górnicza Huta Katowice. Przed wejściem na nastawnie miałem 24/40, w trakcie tak samo, a po dwóch godzinach pojawił się postęp w osiągnięciu z wynikiem... 24/40.
KOlorowy Posted February 13 Posted February 13 44 minuty temu, JanPatDrugi napisał(a): Mam ten sam problem. Odhaczam sobie wszystko w excelu, czas mierzę ze stoperem + wspomagam się czasem simrail.pro a mimo to wczoraj nie zaliczyło mi stacji Dąbrowa Górnicza Huta Katowice. Przed wejściem na nastawnie miałem 24/40, w trakcie tak samo, a po dwóch godzinach pojawił się postęp w osiągnięciu z wynikiem... 24/40. Pierwsza zasada. Nie róbcie tego ze stoperem bo to głupota. Warto brać sobie na to poprawkę (przynamniej ruchome 10 minut) 2
misiek_131415 Posted February 13 Posted February 13 2 godziny temu, JanPatDrugi napisał(a): Odhaczam sobie wszystko w excelu, czas mierzę ze stoperem + wspomagam się czasem simrail.pro a mimo to wczoraj nie zaliczyło mi stacji Dąbrowa Górnicza Huta Katowice. W jak się zbliżasz do 2h zerknij na pasek postępu na steam. Jak przeskoczy o jedną nastawnie wychodzisz z niej. Proste. \ Dodatkowo możesz mieć w opcjach steam ustawione że wyskakuje powiadomienie że zdobyłeś jakieś osiągnięcie. Jak mi zalicza nastawnie lewy góry róg monitora mam na kilka sekund widoczny komunikat o postępie w zdobywaniu osiągnięcia. Nie da się tego przegapić. Siedź na nastawi tak długo aż ci licznik przeskoczy. Miałem takie dwie nastawnie że dam sobie rękę uciąć że tam było grubo ponad 2h zanim licznik przeskoczył. Mam na mysli ten pasek postępu co wyżej Kierownik pokazuje na dole wiadomości. 3
JanPatDrugi Posted February 13 Posted February 13 Ok, może nie jest wszystko jasne z tego co napisałem, więc napiszę jeszcze raz. 4 godziny temu, KOlorowy napisał(a): Pierwsza zasada. Nie róbcie tego ze stoperem bo to głupota. Warto brać sobie na to poprawkę (przynamniej ruchome 10 minut) Robię to ze stoperem, ale nie dopisałem już, że stoper i excel jest dla mnie - żebym wiedział +/- ile czasu spędziłem, bo nie zawsze mam czas siedzieć ciągiem 2h, a simrail.pro nie zlicza poprawnie nastawni + zaokrągla do pełnych godzin. Nie sugeruję się czasem na stoperze, bo jest on orientacyjny, a czekam na postęp w osiągnięciu (o którym napisałem przecież w ostatnim zdaniu). 3 godziny temu, misiek_131415 napisał(a): W jak się zbliżasz do 2h zerknij na pasek postępu na steam. Jak przeskoczy o jedną nastawnie wychodzisz z niej. Proste. \ Tak właśnie robię. Problem w tym, że wczoraj na DGH dosłownie zbliżając się do 2h sprawdziłem pasek w oknie steam i było 24/40 (czyli tyle ile było gdy wchodziłem na DGH). 3 godziny temu, misiek_131415 napisał(a): Dodatkowo możesz mieć w opcjach steam ustawione że wyskakuje powiadomienie że zdobyłeś jakieś osiągnięcie. Jak mi zalicza nastawnie lewy góry róg monitora mam na kilka sekund widoczny komunikat o postępie w zdobywaniu osiągnięcia. Nie da się tego przegapić. Siedź na nastawi tak długo aż ci licznik przeskoczy. Miałem takie dwie nastawnie że dam sobie rękę uciąć że tam było grubo ponad 2h zanim licznik przeskoczył. Mam na mysli ten pasek postępu co wyżej Kierownik pokazuje na dole wiadomości. Mam to włączone, bo pojawia się albo w lewym górnym rogu albo lewym dolnym + adekwatny dźwięk. Wczoraj też tak było tylko problem polega na tym, że licznik nie przeskoczył - pojawił się komunikat, że mam postęp w osiągnięciu Starszy dyżurny ruch, ale nie było postępu w liczbie - ponownie pokazało się 24/40 zamiast 25/40. Excel również mi wskazywał, że DGH powinna być 25. nastawnią. I na ten problem zwróciłem w pierwszej odpowiedzi, here: 5 godzin temu, JanPatDrugi napisał(a): (...) Przed wejściem na nastawnie miałem 24/40, w trakcie tak samo, a po dwóch godzinach pojawił się postęp w osiągnięciu z wynikiem... 24/40. Co więcej - jak zobaczyłem, że nie ma postępu to dobiłem jeszcze 30min na DGH i nadal brak postępu w liczbie - tzn. pasek postepu się pojawił, ale liczba jest ta sama. Zastanawia mnie jedynie gdzie leży problem, czy to steam, czy simrail.
Recommended Posts