mattszymanko Posted January 29 Posted January 29 Dzień dobry. Zawsze chciałem nieco zmniejszyć rozmiar interfejsu w SimRailu, ale oczywiście nie znalazłem żadnej opcji skalowania UI w ustawieniach gry. Grzebiąc natomiast w settings.conf, natknąłem się na UI_GUIscalingMode=FitToScreenSize Czy ktoś może wie, jakie inne wartości można tutaj wpisać? Może da się w ten sposób dostosować skalowanie interfejsu? A może istnieje jakiś inny sposób na zmianę wielkości UI w chwili obecnej? Pozdrawiam! 1
Lukaszszsz Posted January 30 Posted January 30 (edited) Jeżeli chcesz zmniejszyć interfejs spróbuj użyć wartości liczbowych typu 0.5 lub 0,5 lub 50 lub 50% po znaku równości. Edited January 30 by Lukaszszsz
mattszymanko Posted January 30 Author Posted January 30 14 godzin temu, Lukaszszsz napisał(a): Jeżeli chcesz zmniejszyć interfejs spróbuj użyć wartości liczbowych typu 0.5 lub 0,5 lub 50 lub 50% po znaku równości. O tym też myślałem, ale jedyny efekt to przywrócenie "FitToScreenSize" i brak zmian, zapewne przez to, że jest to GUIscalingMode. Problemem jest natomiast domyślenie się innych "trybów" skalowania UI które można użyć.
Recommended Posts