Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak na zrzucie ekranu - prawa strona... Gdy jedzie się wzdłuż ekranów akustycznych oraz innych obiektów z większa prędkością, wycieraczki stają się przezroczyste. 

image.png

• 3 weeks later...
  • SIMRAIL Team
Posted

@BrejSki Jakie ustawienia graficzne miałeś? Motion blur i antyaliasing głównie. Nie mogę zduplikować takiego smużenia.

Posted
18 godzin temu, Stele napisał(a):

@BrejSki Jakie ustawienia graficzne miałeś? Motion blur i antyaliasing głównie. Nie mogę zduplikować takiego smużenia.

To chyba było na GeForce NOW. Wszystko na max, podwójna synchronizacja pionowa, pełna rozdzielczość tekstur, skalowanie DLSS, skalowanie: ultra jakość

• I agree 1
  • 1 month later...
Posted (edited)
W dniu 14.02.2025 o 22:20, Stele napisał(a):

@Stele Uzupełniam. Na kompie bez GeForceNOW problem też jest. Ustawienia na screenshotach.

Co ciekawe, smużą tak obiekty najbliżej gracza czyli np słupy trakcyjne, pociągi z naprzeciwka czy właśnie ekrany akustyczne po prawej. Na odcinku Pruszków-Grodzisk, jadąc w stronę Grodziska po torze właściwym, ekrany akustyczne po prawej smużą, po lewej nie. Tak samo inne obiekty. Te bliżej smuża, ale np rośliny nie. Wydaje mi się, że bez GFN to smużenie jest jeszcze gorsze. 

EDIT 2: Wyłączenie opcji "Rozmycie ruchu" rozwiązuje problem, więc tam bym szukał przyczynyimage.thumb.png.6cb7136c58cfa9e1ebe32d264cd1372a.pngimage.thumb.png.44ec9c0d0e86541aba6400e3f5124835.pngimage.thumb.png.78c16051ed76895cb54b27ecc2cdc581.png

image.thumb.png.f2edf62d83722f4ec84264a00a650e01.png

Edited by BrejSki
uzupełnienie informacji, aby nie spamić nowym postem.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Terms of Use Privacy Policy